Liekki Areena: A. Aallon rytmiorkesteri avaa uuden terassilavan

Terassin kolmas laajennus toi esiintymislavan

Liekin terassilava nostettiin paikalleen KukKamaan katonharjan yli.

Kaitsu Lindeman teki terassilavan valmiiksi verstaallaan, josta se kuljetettiin perjantaina paikalleen.

Luopioinen on kesäkylä ja Liekin terassi sen kruunu. Moni mökkiläisseurue poikkeaa kauppa- ja torireissulla aurinkoiselle terassille syömään tai kahvittelemaan. Siitä on tullut myös motoristien ja monien muidenkin päivämatkalaisten vakiokohde.

Pariin otteeseen laajennettuun terassiin valmistuu täksi kesäksi kolmas laajennus. Takaosaan tehty jatke tulee muutaman portaan muuta terassia alemmas. Sen jatkeeksi puolestaan nousee katettu esiintymislava.

Lavan edusta katetaan avattavilla markiiseilla, joten laajennuksen myötä saadaan lisää katettua tilaa, johon pääsee suojaan sekä sateelta että paisteelta. Laajennus ei tuo terassille lisää asiakaspaikkoja, vaan väljyyttä.

– Olin kaukaa viisas, kun hain aikanaan anniskelulupia koko alueelle, eikä nyt ei tarvitse hakea erikseen lupia, Hanna Paasio sanoo.

 

Nimekkäät esiintyjät keskittyvät kesään

Uusi esiintymislava nostettiin perjantaina paikalleen.

Liekin esiintymislavan rakensi Liekin terassin edellisissäkin laajennuksissa hovitoimittajana toiminut Kaitsu Lindholm. Esiintymisareena siirrettiin hänen verstaaltaan kokonaisena, ja vain katto rakennettiin paikan päällä.

Lava nostettiin paikalleen perjantaina, ja tämän viikon aikana valmistuu katto ja terassin jatke.

– Kun esiintymislava on kiinteä, niin sitä ei tarvitse rakentaa joka tapahtumaan erikseen, Hanna Paasio sanoo.

Liekin uusi ulkolava otetaan käyttöön 19. toukokuuta vietettävissä terassikauden avajaisissa. Ensimmäisenä lavalle kipuaa A. Aallon Rytmiorkesteri.

Liekin sisätilat ovat sen verran pienet, että nimekkäät esiintyjät keskittyvät kesäaikaan, jolloin tilaa on enemmän. Uusi terassiareena onkin tiiviissä käytössä heti ensimmäisenä kesänä. Perjantaina 26. toukokuuta Liekissä esiintyy nuorison suursuosikki, tubettaja-räppäri Arttu Lindeman, kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävillä Liekkifestillä Mikko Alatalo ja Puolikuu. Karaokea lauletaan terassifestarin lisäksi muutaman kerran kesän aikana.

Kaitsu Lindhlom tarkastaa, että lava tulee suoraan.

– Terassikaraokessa on ihan oma tunnelmansa, ja se vetää monenlaisia porukoita. Muun muassa mökkiläiset tykkäävät lähteä porukalla laulamaan, Hanna Paasio sanoo.

Mökkikauden päättävissä venetsialaisissa Liekin lavalle saapuu Hanna Paasion oma suosikki, Sir Elwood duo.

– Olen yrittänyt saada Sir Elwoodia jo vuosikausia Luopioisiin. Bändi keikkailee sen verran harvakseen, ettei lähiseudullakaan ole ollut kovin montaa keikkaa viime vuosien aikana, Paasio sanoo.

Sir Elwood, Liekkifest ja kaikki muutkin tapahtumat maksuttomia. Hanna Paasion mielestä kylän ainoan baarin ovella ei voi myydä lippuja, vaan kaikkien pitää olla tervetulleita. Terassikauden avajaisissa talo tarjoaa ohjelman lisäksi myös pikkupurtavaa.

 

 

 

Liekin esiintyjiä

Pe 19.5. A.Aallon Rytmiorkesteri

Pe 26.5. Arttu Lindeman

La 27.5. Gunslinger

La 3.6. Kovamaa

La 10.6. Leevi & The Leavings tribuutti

La 24.6. Ascorna

Pe 30.6. Liekkifest terassikaraoke, Mikko Alatalo

La 1.7. Liekkifest terassikaraoke ja Puolikuu (duo)

La 8.7. Jukka Törmä terassilla päivällä

La 15.7. Kuutamokeikka terassikeikka päivällä ja illalla sisätiloissa

La 22.7. Ilpo Kaikkonen (duo)

La 29.7. Jukka Törmä Band

La 12.8. Wanha Resepti

La 19.8. U-Cut duo

La 26.8. Sir Elwood duo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?