Apurahan voimin käsityöopetusta maaseudulla

Onnea! Irmeli Valkama sai 24 000 euron apurahan käsityöopetukseen maaseudulla. Hilma & Olgassa juotiin lauantaina juhlakahvit apurahan kunniaksi.

Hilma & Olgassa juotiin lauantaina juhlakahvit, kun käsityökeskuksessa juhlittiin Irmeli Valkaman saamaa apurahaa. Rautajärvellä asuva artesaani vastaanotti viime perjantaina Pirkanmaan Kulttuurirahastolta 24 000 euron apurahan käsityöopetuksen järjestämiseen maaseudulla. Apuraha myönnettiin Matti ja Helvi Heikkilän rahastosta.

– Toteutuspaikka tulee olemaan Mikkolan Navetalla sijaitseva Hilma & Olga. Vaikka apuraha on henkilökohtainen, pidän apurahaa yhteisenä. Hyöty apurahasta koituu paikallisille ihmisille, minä olen tässä vain välikätenä. Kyläläisiltä toivonkin nyt kevään ja kesän aikana vinkkejä ja toiveita siitä, mitä halutaan. Olen miettinyt, että apurahan avulla voisimme tehdä yhteistyötä esimerkiksi Kirkonkylän ja Rautajärven koulun kanssa. Suunnitteilla on myös päivä-, ilta- ja viikonloppukursseja ihan kaikille, Irmeli Valkama pohtii.

Valkama oli suuren apurahan saamisesta iloinen, vaikkakin vielä hieman pöllämystynyt.

– Pikkuhiljaa sisäistän vasta asiaa, Valkama naurahtaa.

Kurssitarjotin ja alustava runko apurahan voimin alkavalle toiminnalle on nähtävissä käsityökeskuksessa. Ensimmäiset kurssit alkavat toukokuun loppupuolella, ja siitä lähtien tarjolla on kahdesta kolmeen kurssia viikossa.

– Kursseille on ennakkoilmoittautuminen. Itselleen tai pienelle ryhmälle voi varata minkä tahansa kurssin mille päivälle ja ajankohtaan tahansa, myös kotikurssina. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä kymmeniä, tuskin tulen poistamaan mitään vaan ennemmin lisään vaihtoehtoja, Valkama suunnittelee.

Irmeli Valkama vastaanotti apurahan perjantaina Tampere-talossa.

Yhteensä 87 apurahaa

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto jakoi perjantaisessa vuosijuhlassaan Tampere-talossa yhden palkinnon ja 87 apurahaa, yhteensä 1 168 000 euroa. Pirkanmaan Kulttuurirahaston vuoden 2017 palkinto myönnettiin signaalien salaisuuksien avaajalle, kansainvälisten yhteyksien rakentajalle, professori Moncef Gabboujille. Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Suurimman yksittäisen apurahan eli 40 000 euron Kärkihankeapurahan sai Grafiikanpaja Himmelblau Oy Finlayson Art Area -kuvataidetapahtuman taiteilijakorvauksiin ja näyttelyiden kustannuksiin.

Irmeli Valkaman lisäksi Pälkäneellä apurahaa sai myös tekniikan yo Joel Turunen, jolle myönnettiin Matti ja Helvi Heikkilän rahastosta 6000 euroa höyryturbiinin automaatiota käsittelevään kandidaatintyöhön. Lisäksi rahastosta varattiin vielä 4000 euroa tukemaan pälkäneläisten nuorten opiskelua. Hoitokunta päättää varauksen käytöstä kuluvan toimintavuoden aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?