Susi All Stars: C-junnujen maajoukkueleirityksessä viisi pälkäneläispelaajaa

Pälkäneelle saadaan lisää Suomi-paitoja

Topi Rönni (vasemmalla) ja Aleksi Räväsmäki olivat Pälkäneen C-pojista mukana Susi All Stars-leirillä. Räväsmäki valittiin leirin kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Luja-Lukon koripallotreeneissä vilisee entistä enemmän Suomi-paitoja, sillä viisi pälkäneläispelaajaa on mukana Susi All Stars -leirityksessä, josta aletaan koota C-junnujen maajoukkueita.

Lopullisia maajoukkuevalintoja edeltää kolmivaiheinen leiritys. Ensimmäiseen vaiheeseen seurat voivat lähettää esitestit selvittäneitä kärkipelaajiaan. Testeissä mitataan ennen kaikkea fysiikkaa. Mukana on nopeuskestävyydestä kertova juoksutesti sekä lihaskunto- ja liikkuvuusosiot. Lisäksi esitesteihin kuuluu lajitaitoja mittaava taitorata.

Vuonna 2003 syntyneistä C-tytöistä Susi All Stars -leirillä olivat mukana Ida Östring ja Hanna Hirvonen. Ainakin Hirvonen voi odottaa kutsua kakkosvaiheeseen, sillä hänet valittiin ensimmäisen leiriryhmän all star -viisikkoon.

Hirvonen kävi Susi All Stars -leirillä jo viime vuonna. Vuotta vanhempien ikäluokassa pelaava Hirvonen kuuluu Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhdistelmäjoukkueen avainpelaajiin.

Viime vuonna leirillä olivat Hirvosen lisäksi mukana myös Roosa Taipale ja Emilia Ingman. Silloin Taipale valittiin kakkosvaiheeseen, mutta hän ei osallistunut leirille.

Luja-Lukon C-pojista maajoukkueen portteja kolkuttelevat 2004 syntyneet Aleksi Räväsmäki, Topi Rönni ja Oskari Ketola. Ketola joutui perumaan Kisakallion leirin tulehtuneen akillesjänteen vuoksi, mutta Räväsmäki ja Rönni esiintyivät leirillä edukseen. Aleksi Räväsmäki valittiin leirin kehittyneimmäksi poikapelaajaksi.

Nelipäiväisellä leirillä pelaajat antoivat näyttöjä kahdeksassa harjoituksessa. Ensimmäisen vaiheen leiriläisiä on niin paljon, että pelaajat kutsutaan Kisakallioon kahdessa erässä. Toisen vaiheen valinnoista tiedotetaan kesällä.

Leiritys antaa pienen seuran pelaajille itseluottamusta ja tuo lisäintoa koko joukkueen tekemiseen: muutkin pelaajat näkevät, että omasta joukkueesta voi harpata maajoukkueeseen saakka. Ennen nykyisiä C-junnuja leiritykseen osallistuivat kolme vuotta sitten Iiro Asikainen, Ilmari Siiro ja Roope Taipale. Heistä Siiro ja Taipale palasivat Tampereelta täksi kaudeksi Luja-Lukon A-poikajoukkueeseen.

Tämänvuotisella leirillä oli mukana myös 14-vuotias Eemeli Niemi, joka pelaa nykyisin Pyrinnössä.

Hanna Hirvonen (vasemmalla) valittiin ensimmäisen Susi All Stars -leirin all star -viisikkoon.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?