Miss Suomi -semifinaali: Kangasalan neito on toisen polven missikandidaatti

Erika haluaa olla hyvä esimerkki

Kesäksi Erika Mäenpäälle on luvassa Miss Suomi -organisaation kautta erinäisiä tehtäviä yleisötilaisuuksiin. Promo- ja juontotyöt ovat kangasalalaisneidolle tuttuja ennestäänkin.

Iltapäivälehdissä spekuloitiin viime viikolla, paljastettiinko tämänvuotiset Miss Suomi -semifinalistit ennenaikaisesti. Kohu oli sinänsä turha, sillä kisaorganisaation edustajakin painotti, että sosiaalisen median kulta-aikana on syytä pistää infoa jakoon heti, kun sitä on.

Kangasalalainen Erika Mäenpää, 19, on yksi maineikkaan kauneuskilpailun kärkikaartista tänä vuonna. Runsas viikko sitten pidetty casting-tilaisuus sujui niin mainiosti, että Mäenpää valittiin 20 parhaan joukkoon. Syksyllä puolet porukasta selviää kärkikymmenikköön ja samalla yhä suurempaan julkisuusrumbaan.

– Jos julkisuutta sinänsä pelkää, ei tällaisiin mittelöihin kannata tietenkään edes lähteä mukaan. Olen varautunut siihen, että jos pärjään, niin meno on aikamoista, koko ikänsä Kangasalla asunut neito naurahtaa.

– Miss Suomi -kilpaan tuli tänä vuonna yli tuhat hakemusta. Muun muassa haastattelun ja bikinikierroksen sisältäneeseen castingiin kutsuttiin 50 tyttöä, ja kun nyt olen edennyt 20:n sakkiin, olen erittäin tyytyväinen. Toki olen mukana tosimielellä, eli ilman muuta sitä voittotitteliä haetaan.

Asiakaspalvelun taitaja

Mäenpää oli pikkutyttönä varsin kiinnostunut prinsessaleikeistä, ja missikisatkin ovat pyörineet mielessä jo useita vuosia. Viehättävien kasvojen ja edustavan vartalon lisäksi kauneuskilpailujen palkintokorokkeelle rohkaisee pyrkimään myös 180 sentin pituus.

Haaveisiin vaikuttaa veren perintökin. Äiti on nimittäin aikoinaan edennyt samassa kilpailussa nimenomaan semifinaaliin asti. Nyt on tyttärellä mahdollisuus pistää paremmaksi.

– Kokemusta olen hakenut muutamista pienehköistä kisoista. Esiintymisvarmuus on tällaisten avulla karttunut mukavasti.

Mäenpäällä on taskussaan ammattioppilaitosten Taitaja-kisan Suomen mestaruus viime vuodelta myynnin ja asiakaspalvelun saralta. Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta yo-merkonomiksi valmistunut kaunotar on viime aikoina tehnyt paljon promootiokeikkoja yrityksille. Taannoin hänet nähtiin Metsätalousmessuilla markkinointitehtävissä.

– Kesän aikana on Miss Suomi -organisaationkin kautta tarjolla monenlaisia yleisötilaisuuksia. Semifinalistit myös otetaan viikon mittaiseen koulutukseen, joka on ihan varmasti meille kaikille tarpeen. Meitä kurssitetaan esimerkiksi esiintymiseen, oikeanlaiseen kävelytyyliin ja sosiaalisen median käyttöön. Pyrkimys on, että loppukisan alkaessa kaikki olisivat valmiuksiltaan samalla viivalla.

Ystävyyttä tarvitaan

Jos Mäenpään tie kantaa loppukilpailuun ja jopa Miss Suomi -voittoon saakka, vaaleaverikkö aikoo käyttää kaikki mahdolliset kanavat hyvän mielen levittämiseksi suomalaisten keskuuteen.

– Uskon voivani vaikuttaa ihmisten asenteisiin myönteisesti, koska itse olen aidosti iloinen ja ystävällinen persoona. Olen aina halunnut olla hyvänä esimerkkinä. Tähän liittyvät sellaisetkin asiat kuin että en ole koskaan maistanut tupakkaa ja olen pärjännyt todella hyvin koulussa, Mäenpää järkeilee.

– Miss Suomi -kilpailu ei ole pelkkä kauneuskisa, ja siksi se minua kovasti kiinnostaakin. Tässä haetaan positiivista persoonaa, joka myös jaksaa aina tukea muita. Itse kukin tarvitsee joskus ystäviltä päin rohkaisua ja kannustusta. Jokainen on jossakin asiassa hyvä.

Muun muassa kuntosalitreeniä ja matkustelua harrastava Mäenpää toivoo sijoittuvansa missikilpailussa ja pääsevänsä sen avulla luomaan uraa esimerkiksi promoottorina ja juontajana.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>