Kesän ensiaskeleet

Valoa. Aurinko kultaa mäntyjen karheat rungot ja kalpeat säteet sivelevät sulanutta sammalta. Vieno lämpö koskettaa ihoa, mutta karkaa taas tuulen matkaan. Pian se palaa takaisin. Nuoret oksat oikovat heiveröisiä hiirenkorviaan. Aamukaste on tullut pesemään ne puhtaiksi.

 

Värejä. Taivaanranta on maalattu pastellisävyin pehmeällä siveltimellä. Urheat leskenlehdet puskevat kuolleiden lehtien alta, sinivuokot valkoisine sisarineen tanssivat metsän laidalla. Vihreys tarttuu puiden latvuksiin ja leviää aluskasvillisuuteen. Ruskean syksyn ja tumman talven jälkeen värien kauneus tuntuu entistä merkityksellisemmältä.

 

Elämää. Itsepäiset inisijät käyvät korvanjuuressa tervehtimässä. He ovat palanneet. Kimalaiset käyvät tomerina ensimmäisten kukkasten kimppuun. Joutsenpari laskeutuu pellolle lepäilemään pitkän paluumatkan jälkeen. Hoikistuneet oravat valmistelevat jälkikasvun tuloa ja iltaisin latvuksista kantautuu pikkulintujen kujeileva konsertti.

 

Kesä. Kohta se on taas täällä.

Kirjoittaja on pälkäneläislukiolainen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>