Ranta-asemakaavalle hyväksyntä

Pälkäneen valtuusto hyväksyi kaavamuutoksen, jolla Sappeen matkailukeskuksen pohjoispuolelle sijoitetaan 21 lomarakennuspaikkaa ja yhteensä noin 3800 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Kalliomäen alueella Iso Arajärven Hyyrätinlahden etelärannalla sijaitsevan suunnittelualueen laajuus on 5,3 hehtaaria.

Asemakaavan toteuttaminen edellyttää, että alueelle rakennetaan viemäriverkko. Kaavaselostuksen mukaan rakennuspaikkojen vesihuoltoratkaisujen ja kunnan vesihuoltolaitoksen talouden kannalta alueelle on tarpeen laatia vesihuoltosuunnitelma ja tavoitteellinen toteutusaikataulu. Lisäksi suositellaan kulkuyhteyden järjestämistä alueelle myös etelän puolelta Hiihtokeskuksentien kautta.

Tavoitteena on jättää ranta-alue rakentamiselta vapaaksi ja sijoittaa uudet rakennuspaikat rinteen yläpuolelle.

Kalliomäen ranta-asemakaava.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?