Kevätmarkkinat: Kaksipäiväisillä markkinoilla kokattiin, esiinnyttiin ja valittiin Vuoden kangasalalainen

Terttu Sairiala oli kuntalaisten valinta

Torikahvion myyjää Terttu Sairialaa kohtasi melkoinen yllätys Kangasalla viime viikonloppuna. Kesken markkinahälinän hänet noudettiin perjantaina tapahtuman keskipisteeseen markkinalavalle – ja kukitettiin Vuoden kangasalalaisena.

– Se taisi olla samalla se ensimmäinen ja viimeinen yllätys viikonloppuna, kaikki meni sen jälkeen sillä yhdellä tymäyksellä, hän tunnustaa.

Sairiala on pitänyt torikahvilaa jo kaikkiaan 26 vuotta. ”Pulla-alalla”, kuten hän itse sanoo, on mennyt jo yli 36 vuotta.

– Kyllä on pullaa mennyt siinä ajassa sisään ja ulos, hän nauraa.

Sairiala on iloinen siitä, että hänellä on aina ollut paikka, johon tulla ja jossa palvella. Töitä on kuutena päivänä viikossa aina aamuviidestä iltayhteentoista asti. Yrittäjän mukaan pitkät päivät eivät kuitenkaan haittaa.

– Työ on mielekästä ja sitä tehdään sydämen asialla, niin ei se väsytä – päinvastoin!

Sosiaalisen yrityksen nimen käytölle on omat viralliset määritelmänsä, mutta Sairialan toiminnan voisi laskea hyvin mukaan tällaisen määritelmän saaneisiin yrityksiin. Välillä hoitoa on tarvinnut jonkun asiakkaan kissa, toisinaan iäkäs asiakas.

– Ei tämä ole pelkkää kahveen myyntiä, Sairiala myöntää.

Asiakkaat ovat tulleet sen verran tutuiksi vuosien varrella, että monia hän osaa odotella saapuvaksi tiettyyn aikaan. Esimerkiksi viime vuonna kahvionpitäjä pani merkille, että yhdet tutut kesäasukkaat jäivät lopulta kokonaan saapumatta. Sidos on vahva toisinkin päin; sen Sairiala sai huomata puolitoista vuotta sitten jouduttuaan hevostapaturmaan. Pitkä sairaala-aika – joka aiheutti Sairialalle pisimmän ja ainoan poissaolon työmaalta koko uran aikana – toi mukanaan lukemattoman määrän käyntejä ja puhelinsoittoja.

– Olen aina tuntenut, että minulla on maailman parhaat asiakkaat. Niinpä periksi ei anneta, vaan pidetään tori vilkkaana, hän tuumaa.

Vuoden kangasalalainen valittiin tänä vuonna yleisöäänestyksen perusteella. Terttu Sairiala, joka edustaa monelle torin sykkivää sydäntä, sai isoimman äänisaaliin kaikkiaan noin tuhannesta äänestä. Kangasalan yrittäjien puheenjohtaja Mika Liikka sai kunnian onnitella ”Tepaa” ensimmäisten joukossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?