Kuntalaisten kuvat: Etsitään kuvia työympäristön muutoksesta Pälkäneellä

Onko sinulla kuvia työstä?

Pälkäneen pääkirjasto Arkissa on lokakuun ajan esillä Kuntalaisten kuvat –näyttely. Näyttely kuuluu Pälkäneen Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumiin ja vuoden teeman mukaisesti on ajatuksena koota näyttely yhdessä.

Ajatus kuntalaisten kuvat –näyttelystä on tullut toiveena kirjastolle muutama vuosi sitten Yrjö Nikulaisen kuvien ollessa esillä näyttelytilassa. Kuvat esittelivät elämää Pälkäneellä 1950-luvulla – ja saivat katsojan siirretyksi tuon ajan tunnelmiin. Ehkä lokakuun kuvat siirtävät meidät taas toisiin tunnelmiin! Millaisiin tunnelmiin – sen ratkaisemme yhdessä.

Toivomme näyttelyyn mustavalkoisia,  Pälkäneellä otettuja kuvia vuosien varrelta. Aiheeksi kiteytimme Työympäristön muutos  Pälkäneellä. Tällä tavoin voimme tuoda esiin Suomen rakentamista ihmisten työllä ja samalla muutosta ympäristössämme.

Kuvia voi tuoda kirjastoon valmiiksi jo etukäteen tai lähettää postitse omalla vastuulla. Niitä voi myös lähettää skannaamalla kirjaston sähköpostiin. Kirjastossa skannaamme kuvia 21.8. – 9.9.2017.

Kuvien luovutuksesta täytetään lomake, jossa luovuttaja sitoutuu kuvien luovuttamiseen kunnalle skannattaviksi ja näyttelyissä käytettäviksi. Lomake lähetetään sähköpostitse tai postissa niille kuvien luovuttajille, jotka toimittavat kuvia sähköpostilla tai kirjepostina.

Kodeissa on varmasti yleisesti kiinnostavia valokuvia, joista nostamme esiin sopivan kokonaisuuden. Vaikka otsikkona on kuntalaisten kuvat, ovat kaikki Pälkäneellä otetut aiheeseen sopivat kuvat tervetulleita. Näyttelyssä tuodaan esiin siihen hyvin mahtuva erä sisällöltään yhteensopivia kuvia, joten on toki mahdollista, että jokainen annettu kuva ei päädykään mukaan seinälle. Käytämme lisänä näyttelytilan vitriiniä, jossa myös  pienet kuvat täydentävät kokonaisuutta. Näyttelyä kokoaa työryhmä, jossa on kirjaston  lisäksi mukana kulttuurituottaja Marketta Vaismaa, valokuvataiteilija Anja Mattila-Tolvanen, Pirjo-Margit Lehtinen Pälkäne-Seurasta ja Tomi Riihiranta Kukkia-Seurasta.

Palauttakaamme mieleen, millaisia valokuvia pöytälaatikoissamme ja albumeissamme onkaan ja onko joukossa näyttelyyn sopivia. Toivomme yhteydenottoja työympäristön muutoksesta kertovien valokuvien merkeissä! Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@palkane.fi ja puhelinnumero 040 356 3661.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?