Asun tässä lähellä: Marita Lappalainen esitteli teoksiaan Nuijantalolla

Pispalan monimuotoisuus syntyi puutteesta

Marita Lappalainen esitteli teoksiaan Kesänavauspäivänä Nuijantalolla.

Asun tässä lähellä

Tampereen Pispala ei ole aina nauttinut samanlaisesta maineesta kuin nykyisin.

– Aikanaan alue ei ollut erityisen haluttua, vaan enemmänkin pahamaineista työväen aluetta, sanoo Pispalassa asustava tekstiilitaiteilija Marita Lappalainen.

Hänen tuore Asun tässä lähellä -teoksensa tekee kunniaa pispalalaiselle monimuotoisuudelle: Lappalainen on tehnyt kierrätysmateriaaleista erinäköisiä ja -kokoisia taloja, jotka kertovat siitä, että Pispalassa saavat kaikenlaiset kukat kukkia.

Pienissä tekstiilitaloissa uuden elämän ovat saaneet muun muassa runoilijan villapaita, kesäyliopiston rehtorin pellavaneule, kuvanveistäjämiehen pipa ja vanhat pannulaput.

Pispalasta kerätyt kierrätysmateriaalit sopivat teoksen henkeen, sillä myös asuinalue on aikanaan noussut siitä, mitä saatavilla oli.

– Jyrkkään rinteeseen rakentuneista puutaloista tuli jokaisesta vähän omannäköisensä, sillä työväki rakensi talonsa itse omien varojensa ja taitojensa mukaan, Marita Lappalainen sanoo.

Asun tässä lähellä oli ennen Nuijantaloa esillä Kuhmoisten ja Pispalan kirjastoissa. Nuijan saliin palkittu tekstiilitaiteilija toi myös kaksi näyttelytyötä, jotka nekin on tehty kierrätysmateriaaleista. Teoksista voi löytää muun muassa biljardipöydän verkaa ja villapaitojen resoreita. Teoksista toinen palkittiin innovatiivisuudestaan kansainvälisessä näyttelyssä.

Lappalaisen teokset ovat esillä Nuijantalolla kesäkuun 11. päivään saakka.

Marita Lappalainen esitteli teoksiaan Kesänavauspäivänä Nuijantalolla.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?