Puutarhapäivä: Kultapellon puutarha ja korjaamo vetivät väkeä

Onpa erikoisen näköinen kukka

Erika Kartsep auttoi Elvi Lähteenmäkeä kukkavalinnoissa.

Kultapellon puutarhalla pääsi ihailemaan kasvihuoneiden kukkaloistoa ja valitsemaan oman pihan koristukset suoraan juurilta.

Käännyimme Kultapellon kujalle lauantaina tarkoituksena käydä ostamassa kevätkukat piharuukkuun. Autoja tuli solkenaan jo vastaan ja takaikkunoista pilkisteli mitä erilaisimpia kukkia sekä 4H-yhdistyksen ilmapalloja.

Parkkipaikka oli lähes täynnä, kun Kultapellon puutarhalla ja Kultapellon korjaamolla vietettiin perinteistä kevään Puutarhapäivää. Väki oli lähtenyt liikkeelle hankkimaan kevätkukkia, joita kasvihuoneiden pöydät ja orret notkuivat.

Valinnanvaikeus meinasi iskeä, kun toinen toistaan kauniimpia vaihtoehtoja oli tarjolla. Kasvihuoneiden käytävillä käytiin keskustelua, minkä värisiä ja tyyppisiä kukkia tänä vuonna hankitaan – ovatko punaiset vai oranssit pegoniat sopivia vai olisiko nyt samettikukkien aika, halutaanko napsia mansikoita amppelista.

Puutarhapäivästä on kasvanut pienimuotoiset maaseutumessut, joissa esittäytyy laaja kattaus lähiseutujen tuotteita.

Erika Kartsepilta sai hyvät suositukset erilaisiin olosuhteisiin tuleviin kukkiin ja kunnon hoito-ohjeet, joilla kokemattomampikin saa kukat pysymään hyvinä pitkään.

Kiinnostuneet pääsivät tutustumaan Kultapellon korjaamoon, joka on laajenemassa. Perustukset olivat jo paikallaan ja kesän aikana nousee halli pystyyn.

Petri Täyrönen kertoi, että laajennuksen myötä isompienkin koneiden huolto helpottuu, kun halli on jopa rekalla läpi ajettava. Kävijät kiittelivät korjaamon hyvää ja nopeaa palvelua. Apua tarvittaessa sen yleensä saa parin päivän sisään, oli kyse sitten henkilöauton, traktorin tai isomman koneen huolloista.

 

Tulevaisuuden kuusi

Petri Täyrönen ja Matti Rauhalahti istuttivat Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Tulevaisuuden kuusen.

Suomen satavuotisohjelmaan kuuluva Tulevaisuuden kuusi -projektissa istutetaan juhlavuoden kuusia eri puolille maata. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjaa ovat toteuttamassa 4H-yhdistykset, joiden kautta kuusia voi tilata.

Lauantaina Kangasalan 4H-yhdistyksen toimittama tulevaisuuden kuusi istutettiin Kultapellon pihapiiriin ja viereen pystytettiin muistolaatta kertomaan kuusen tarinaa vielä jälkipolvillekin.

Erika Kartsep kertoi, että kuusi haluttiin pihapiiriin ja paikka valittiin niin, että mahdolliset tulevaisuuden rakennuslaajennukset eivät todennäköisesti paikkaan osu.

Kuusen istutti Petri Täyrösen kanssa metsänhoitoyhdistys Roineen hallituksen puheenjohtaja Matti Rauhalahti, joka asiantuntevasti veti kumihanskat käteensä ennen kuusipaakun käteensä ottamista ja selosti samalla taimen istutuksen saloja kuulijoille.

 

Pihan täydeltä tuotteita

Kultapellon puutarhalla pääsi ihailemaan kasvihuoneiden kukkaloistoa ja valitsemaan oman pihan koristukset suoraan juurilta.

Kultapellon pihapiirissä oli monta muuta paikallista yrittäjää esittelemässä toimintaansa sekä myymässä tuotteitaan. Ruokapöytään sai tuoretta savukalaa, uusia perunoita, leipomotuotteita tai Sarkasen tilan jäätelöä. Klapitilauksia pystyi jättämään Kortelahden Ilpolle. Ruohonleikkurit ja mönkijät kiinnostivat erityisesti poikia.

Lapsille oli järjestetty ongintamahdollisuus kasvihuoneiden takana olevalle lammelle. Jos kalaonni ei sattunut suosimaan, pääsi kuitenkin herkuttelemaan talon tarjoamilla munkeilla. Vanhan navetan vintillä olikin tunnelmallista kahvitella ja nauttia herkuista.

Moni istui pitkään rupattelemassa ja tuttujen kanssa kuulumisia vaihtamassa. Päivän aikana Kultapellossa vieraili nelisen sataa henkeä.

 

Outi Pettersson

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>