Liikuntapuiston avajaiset: Kunto- ja frisbeegolfradat vihittiin käyttöön

Luopioisissa kelpaa nyt liikkua

Eero Laesterä ja Seppo Kääriäinen heittivät frisbeegolf-radan virallisesti avatuksi. Tupenpurijat lahjoitti heille frisbeekiekot, jotta harjoittelu voi jatkua uudella radalla.

Luopioisten Lions-klubin pisin projekti saatiin päätökseen, kun Luopioisten liikuntapuisto saatiin kuntalaisten käyttöön. Puiston virallisia avajaisia vietettiin lauantaina. Avajaissanoissaan Lions-klubin tämän kauden presidentti Tapio Körhämö kiitti talkoolaisia.

– Talkooperinnettä ja yhdessä tekemistä täältä maaseudulta onneksi vielä löytyy, Körhämö sanoi.

Avajaisissa päästiin testaamaan uuden kuntopolun tila ja taittamaan 1.3 kilometrin leijonanlenkki. Enää ei tarvinnut väistellä kivenkärkiä reitillä. Kuntoradan varteen on rakennettu myös taukopaikkoja pöytineen ja penkkeineen. Näillä rasteilla avajaisissa saatiin nauttia tarjoilusta. Ensimmäisellä rastilla skoolattiin Körhämön avajaissanojen kostukkeeksi juhlajuomaa. Toisella rastilla saatiin suolaista purtavaa.

Kuntoradan yhteyteen avattiin myös yhdeksänkorinen frisbeegolf-rata, joka lauantaina korkattiin virallisesti avatuksi leikkimielisellä kilpailulla Tupenpurijoiden edustajan Jukka Koskisen, Leijonien edustajan Seppo Kääriäisen ja Pälkäneen kunnan edustajan kunnanhallituksen puheenjohtajan Eero Laesterän välillä. Voiton vei ehkä odotetustikin Jukka Koskinen. Frisbeegolf on Suomessa saavuttanut suuren suosion, ratoja löytyy maastamme toiseksi eniten maailmasta. Liikuntapuiston rata on metsärata, joten pururadalla kuntoilijoiden ei tarvitse pelätä lentäviä frisbee-kiekkoja.

 

Luopioisten Lions-klubin tämän kauden presidentti Tapio Körhämö kiitti avajaissanoissaan aktiivista talkooväkeä.

Alkuperäinen pururata 80-luvun alussa

Tapio Körhämö kertoi liikuntapuisto-projektin liittyneen Lions-klubin satavuotismerkkivuoteen. Myös Luopioisten Lions-klubilla oli viime vuonna juhlavuosi. Luopioisten Lions-klubi on perustettu vuonna 1976, joten mennyt vuosi oli neljäkymmentävuotisjuhlavuosi.

Luopioisten pururata valmistui alun perin 1980-luvun alussa. Lions-klubin Aulis Jaakkola oli mukana projektissa tuolloin.

– Olin mukana, kun maasto oli vielä neitseellistä. Silloin tämä tehtiin pääasiassa reserviläisten kilpailuja varten, hän kertoi. – Silloin oli ongelmia saada koko rataa ja varsinkin valoja. Oltiin sitä mieltä, että kun Kuohijoen kylälläkään ei ole valoja, niin ei niitä tänne metsäänkään tarvita. Kyllä radasta tuli nyt upea. Hienoa, että on näin pitkälle päästy, hän tuumi.

Tänä vuonna rataa kunnostettaessa väylää myös levennettiin, jotta mahdollinen lumi pääsisi vapaasti satamaan radalle. Nyt olisi mahdollisuus kahdelle hiihtoladulle, jolloin sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtäjät saisivat oman latunsa, mikäli lunta tulee.

– Olen hiihtänyt tällä radalla aikanaan viisikymmentä kilometriä, 43 kierrosta siinä meni. Se oli sellainen Finlandia-hiihdon koetreeni, viisi kertaa Finlandia-hiihdon hiihtänyt Aulis Jaakkola muisteli.

Leijonien rouvat Leena Tapola ja Mervi Körhämö kaatoivat juhlajuomaa vieraille ja yleisölle liikuntapuiston avajaisissa.

Aktiivinen itäpuoli

– Idea viimeisen rastin paikaksi tuli päiväkodin retkipaikasta, Seppo Kääräinen kertoi ja näytti oikopolkua, mitä pitkin päiväkotilaiset kulkevat päiväkodilta suoraan viimeiselle rastille.

Nyt päiväkotilaiset voivat retkillään myös käyttää pöytää ja penkkejä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä katkaisi symbolisesti kuntoradan sulkeva nauhan ja julisti näin radan virallisesti avatuksi. Hän kehui Pälkäneen itäpuolen aktiivisuutta kulttuuri- ja liikunta-asioissa sekä rahoituksen hankkimisessa, jota ilman mitään ei luonnollisesti voitaisi tehdä.

Viimeisellä rastilla nautittiin myös kakkukahvit uuden, hienon puiston kunniaksi. Lisäksi jaettiin vielä Leijonien viirejä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?