OP Kangasala: Sahalahden ja Pohjan konttorit sulkevat ovensa kesän jälkeen

Osuuspankki jättää maaseudun

OP Kangasala lakkauttaa Pohjan ja Sahalahden konttorinsa ja yhdistää niiden toiminnot Kangasalan konttoriinsa. Sahalahden konttorissa viimeinen aukiolopäivä on 30. elokuuta ja Pohjassa 31. elokuuta.

– Asiointi Pohjan ja Sahalahden konttoreissa on vähäistä ja vähentynyt ajan mittaan. Mikään ei myöskään viittaa siihen, että palveluiden kysyntä näissä konttoreissa kääntyisi kasvuun tulevaisuudessa, OP Kangasalan toimitusjohtaja Mika Kivimäki toteaa.

Hänen mukaansa konttoriasioinnin merkitys on pienentynyt päivittäispalveluiden siirtyessä yhä enemmän sähköisiin kanaviin.

– Asiakkaamme haluavat käyttää mobiilipalvelujamme, verkkoneuvottelua ja monia muita digitaalisia palvelujamme ja ovat vähentäneet asiointia konttorissa, Kivimäki kertoo.

Asiakkaiden tilinumerot ja muut sopimukset säilyvät konttorilakkautuksista huolimatta ennallaan. Kivimäki kertoo, että pankki on lähestynyt kaikkia suljettavien konttoreiden asiakkaita kirjeitse. Tarkoituksena on avata asiakkaille niitä tapoja, joilla pankkiasiointia voi vaihtoehtoisesti hoitaa.

– Ymmärrämme, että konttoreiden lakkauttaminen muuttaa niiden asiakkaiden asiointia, jotka ovat perinteisesti tottuneet asioimaan konttorissa. Haluamme kuitenkin toimia tässäkin asiassa vastuullisesti. Luonnollisesti opastamme asiakkaitamme löytämään sopivat ja helpot tavat pankki- ja vakuutusasioiden hoitamiseen myös jatkossa, toimitusjohtaja linjaa.

Laajassa kuvassa pankki perustelee sulkemisia valmistautumisella finanssialan murrokseen, johon asiakaskäyttäytymisen muutos osaltaan vaikuttaa.

– Näillä toimenpiteillä ylläpidämme kannattavuuttamme ja vahvaa vakavaraisuuttamme ja siten varmistamme toimintamme laadukkaan jatkuvuuden finanssialan murroksessa, Kivimäki arvioi.

OP Kangasala on lisäksi siirtänyt taustatoimintojaan OP Ryhmän keskitetyn palvelutuotannon hoidettavaksi. Liikkeenluovutuksena toteutetun siirron seurauksena yksi kyseisiä tehtäviä päätyönään hoitava henkilö siirtyy vanhana työntekijänä uuden työnantajan palvelukseen OP Ryhmän sisällä.

– Asiakaslupauksemme mukaisesti olemme olemassa asiakkaitamme varten. Osuuspankissa keskitymme laadukkaaseen ja kokonaisvaltaiseen asiakaspalveluun ja taustatehtävät hoidetaan OP Ryhmän keskitetyssä palvelutuotannossa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?