Risto antoi lapsille iloa ja mahdollisuuksia

Vuodenvaihteessa alkanut valtakunnallinen Kummihevoskampanja päättyi toukokuussa. Pälkäneläisen HermAnnin päiväkodin Viljat-osaston kummihevosena toiminut Risto-poni on ilahduttanut kummejaan kerran kuukaudessa tervehdyksillään ja vieraillut kevään aikana päiväkodissa kolmesti.

Risto on ollut odotettu vieras päiväkodissa ja joka kerta lapset kiirehtivät portille Ristoa vastaan nähdessään hevoskuljetuskopin kurvaavan päiväkodin parkkipaikalle. Viimeisellä vierailulla toukokuussa päiväkotilaiset pääsivät kukin vuorollaan kokeilemaan ratsastusta.

Viljat-osaston eskarit viihtyivät Risto-ponin selässä.

”Risto on maailman suloisin poni ikinä!”, huudahtaa yksi lapsista innoissaan päästessään ponin kanssa kosketusetäisyydelle.

Lapset asettuvat jonoon odottamaan ratsastusvuoroaan. Jonossa vallitsee jännittynyt, mutta innostunut ilmapiiri, kun Eveliina Virtanen sovittaa lasten päähän kypäriä. Päivähoitaja Päivi Taiviola auttaa lapset rauhallisesti paikallaan seisovan Riston kyytiin ja Johanna Urkko taluttaa lapsia kierroksen päiväkodin pihassa. Osa lapsista on hevosen selässä ensimmäistä kertaa.

”Risto on tuonut koko päiväkodille paljon iloa ja Riston vierailuista sekä kirje- ja videotervehdyksistä on riittänyt puhuttavaa. Kampanja on antanut hienon mahdollisuuden tutustua hevoseen eläimenä myös niille lapsille, joilla siihen ei muuten olisi mahdollisuutta. Kiltin ja turvallisen Risto-ponin ja mukana olevien kokeneiden hevosihmisten avulla lapset ovat oppineet luonnollisen, pelottoman suhtautumistavan hevosiin”, kuvailee itsekin hevosia harrastava Päivi Taiviola.

Hevonen tuo ympärilleen lämpöä ja hyvää oloa. Risto-poni ja muut kummihevoset ympäri Suomen todistavat, ettei hevosalan järjestöjen yhteisen Suomi 100- juhlavuoden hankkeen nimi ei suotta ole Mahdollisuuksien hevonen.

Risto-poni on vieraillut kolme kertaa HermAnnin päiväkodin Viljat-eskareiden luona. Taluttajana Johanna Urkko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?