Tykkilumi laskettiin väärin

Laskelmia laatinut työryhmä ei yltänyt aivan parhaaseen mahdolliseen suoritukseen Kangasalla, jossa selviteltiin valtuustoaloitteen pohjalta tykkilumen käyttömahdollisuuksia ja -kustannuksia. Loppuarviota ”kustannukset ylittävät hyödyt” jouduttiin tarkastelemaan uudessa valossa, kun laskelmista löytyi valtuustossa perustavanlaatuinen virhe.

– Tätä on esitelty kahdelle lautakunnalle ja kunnanhallitukselle ja asiasta käyty Kangasalan Kisan kanssa keskusteluja, mutta tässä on pilkkuvirhe ja toisaalta osa kuljetuskustannuksista puuttuu, ynnäili Tuomo Jussila (kok).

Tekninen johtaja Mikko Ilkka myönsi Jussilan vakuuttavan laskennan jälkeen, että pohjalaskelmissa oli noin 50 000 euron ilmava virhe. Valtuustossa päästiin yksimielisyyteen siitä, että

– Näilläkin luvuilla olisin päätynyt samaan lopputulokseen, mutta tässähän ei otetakaan kantaa siihen, aletaanko tätä tehdä vai ei, hän tuumasi.

Selvityksen mukaan paras paikka tykkilumiladun sijoitus- ja tekopaikaksi olisi Kyötikkälä, jonka alueelle olisi mahdollista toteuttaa runsaan kilometrin mittainen tykkilumilatu. Latua voisi olla mahdollista myöhemmin laajentaa. Varastointipaikkana toimisi parhaiten Sorolan montun alue.

Lumitykin hankinnasta ja tykkilumen käytöstä ei ole Kangasalla tehty päätöstä, vaan valtuustoaloitteessa toivottiin lähinnä toteutusmahdollisuuksien kartoittamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?