Kesäsiivouksen aika? Kärrää romut ja romppeet jäteasemalle

Kesä on vilkasta aikaa myös Pälkäneen ja Kangasalan jäteasemilla. Kuva: Janne Viinanen

Mökkiremontista tai kodin siivouspäivästä voi kertyä kasa käyttökelvotonta tavaraa, jonka oikea osoite on paikallinen jäteasema. Kangasalan, Kuhmalahden, Pälkäneen ja Luopioisten jäteasemille voi viedä maksutta kodin vaaralliset jätteet kuten maalit, sähkölaitteet, paristot, akut ja loisteputket sekä hyötyjätteet kuten paperit, metallit sekä lasi- ja kartonkipakkaukset.

– Kesä on jäteasemien vilkkainta aikaa, ja siksi monilla asemilla onkin kesäisin laajennetut aukioloajat. Suurin osa jäteasemien palveluista on käyttäjille maksuttomia, kertoo aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Rakennus- ja remonttijätteestä, risoista huonekaluista ja puujätteestä menee määrästä riippuvainen maksu. Jäteasemanhoitaja opastaa jätteiden lajittelussa.

Kangasalan jäteasema, Kaarina Maununtyttären tie 6, palvelee tiistaista perjantaihin kello 14–18 ja lauantaisin klo 10–14. Kuhmalahden jäteasema, Taidetie 6, palvelee lauantaisin klo 10–14. Pälkäneen jäteasema, Kankaanmaantie 16, palvelee tiistaisin klo 14–18 ja lauantaisin klo 10–14. Luopioisten jäteasema, Luopioistentie 495, palvelee lauantaisin klo 10–14. Kesäaikaan toukokuun alusta elokuun loppuun asemalla voi asioida myös keskiviikkoisin klo 15–19.

– Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemia voi käyttää myös yli kuntarajojen. Jäteasemien sijainnit on kätevä tarkistaa verkkopalvelusta www.kierratys.info, Haapala sanoo.

Jäteasemalle voi viedä:

– kodin vaaralliset jätteet

– paperit, metallit, lasi- ja kartonkipakkaukset

– sähkölaitteet

– sekajätteet

– puujätettä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?