Pohtiolammen kivikautisen asuinalueen adoptointi etenee

Kangasala-seura ja Wääksyn kartano ovat allekirjoittaneet Pirkanmaan maakuntamuseon kanssa Adoptoi Monumentti -sopimuksen Pohtiolammen kivikautisen asuinalueen hoitamiseksi.

Wääksyn kartanon omistaja, kauppatieteiden tohtori Sonja Leskinen, Kangasala-Seuran puheenjohtaja Markku Meurman ja Pirkanmaan maakuntamuseo ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pohtiolammen kivikautisen asuinalueen adoptoinnista.

Kangasalan Sarsan alueella sijaitsevalla Pohtiolammella on ollut yhtäjaksoista asutusta yli kahdeksan tuhatta vuotta mukaan lukien kivi- ja pronssikaudet. Pohtiolammen ratsastuskentän ja Sääksikeskuksen välisellä suojellulla alueella sijaitsevat muun muassa muinaispolku sekä rekonstruoitu kivikautinen liesi, “Suomen vanhin keittiö”, kuten sitä leikillisesti nimitetään.

Asian ympärille rakentuneen toimijaverkoston yhteisenä tavoitteena on Kangasalan Pohtiolammen muinaisjäännöksen huolenpito, hoito sekä niiden kehittäminen Adoptoi monumentti -toimintamallin mukaisesti. Ensimmäinen yleisötilaisuus, sunnuntaina 4. kesäkuuta Pohtiolammella järjestetty professori Aulis Aarnion luento ja sen

Pohtiolammen kivikautisen asuinalueen adoptoinnin yhteistyöverkoston edustajia muinaispolun lähtöpaikalla toukokuussa.
Vasemmalta:
oppilaskunnan pj. Pinja Hokkanen, apulaisrehtori Timo Koskela (Huutijärven kummikoulu), luokanopettaja Vesa Hursti (Kangasalan koulutoimi), Kangasalan kunnan puutarhuri Jari Järvinen, Huutijärven kylätoimikunnan pj. Anja Aarnio, Arkeologinen seura Sarsa ry:n pj Heikki Reskola, maanomistaja: Wääksyn kartanon omistaja Sonja Leskinen, Pirkanmaan maakuntamuseon arkeologi Kreetta Lesell ja rakennusmestari Miinu Mäkelä, Kangasalan kunnan ympäristöpäällikkö Tuomo Antila sekä Pohtiolammen toimijoiden edustaja Jouko Alhainen.

yhteydessä järjestetty opastettu kierros muinaispolulla keräsi runsaan ja kiinnostuneen osallistujajoukon. Tilaisuuden järjesti Huutijärven kylätoimikunta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?