Juhlakulkue huipentaa sadan kilometrin lenkin

Pälkäneen kunta, Aito Säästöpankki ja Säästöpankkisäätiö innostivat rahapalkintojen avulla ideoimaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistavia tapahtumia. Suomi 100 -tapahtumakilpailun voitti Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys kyliä yhdistävällä ideallaan.

Sydän-Häme liikkuu 100 km -tapahtuma kiertää kyliä 17. kesäkuuta. Alkuperäinen viesti-idea on jalostunut eripituisiksi etapeiksi, jotka kuljetaan lomittain niin, että sadan kilometrin lenkki ehditään taittaa päivän aikana.  Liikkeelle startataan aina ennen kuin edelliseltä osuudelta saavutaan.

Maksuttomaan tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan jokainen voi osallistua haluamilleen etapeille ilmaantumalla ajoissa lähtöpaikalle. Matkaa voi taittaa juosten, kävellen tai millä tahansa moottoroimattomalla välineellä, esimerkiksi pyörällä tai rollaattorilla. Joillekin osuuksille voi lähteä myös hevosella.

Osanottajien nimet kirjataan huoltopisteillä ylös ja kulkijoille annetaan pieni muistoviiri, joka toimii ”kahvilippuna” osuuden maalissa.

Tapahtumaa organisoiva Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys on haastanut myös muita yhdistyksiä ja kyliä mukaan tuomaan karnevaalihenkeä ja oheistapahtumia reitin varrelle.

Huoltopisteillä on maksuton mehu- ja vesitarjoilu sekä joillain pisteillä myös kahvitarjoilu ja kylien ohjelmaa ja tuotemyyntiä. Sappeen kyläläiset järjestävät ohjelmaa Ruuttahuoneelle ja Luopioisten reserviläiset tuovat soppatykin Aitoon huoltopisteelle.

 

Päätösjuhla urheilukentällä

Tapahtuma starttaa 17.6. puoli yhdeksän aikaan Luopioisten torilta, jossa tapahtuman avaavat Sanna Hämäläinen Aito Säästöpankista, Marketta Vaismaa Pälkäneen kunnasta ja Mikko Iisakkila Luopioisten Säästöpankkisäätiöstä.

Reitti kiertää Kukkian vastapäivään, koukkaa Kuhmalahden ja Sahalahden kautta ja palaa Pälkäneveden etelärantaa Onkkaalaan. Matkalla kuljetaan mahdollisimman paljon idyllisiä pikkuteitä, joiden varrella kesä on kauneimmillaan juhannuksen alla.

Päivän aikana voi urakoida monta osuutta. Lisäksi mahdollisimman monen toivotaan osallistuvan Niitty-Seppälästä kello 17.15 lähtevälle päätösetapille, joka kulkee Hiissantien ja Lahdentien alikulun kautta Kyttäläntielle, Onkkaalantielle ja urheilukentälle.

Päätösosuudelle on kutsuttu mukaan sydänhämäläisiä mestariurheilijoita vuosien varrelta. Muidenkin osanottajien toivotaan sonnustautuvan retrovermeisiin, esimerkiksi Suomi-verkkareihin, pussihousuihin, lättähattuihin, kellohameisiin tai sotilasasuihin.

Liput liehuen etenevä kulkue otetaan vastaan torvensoitolla ja maalissa vietetään tapahtuman huipentavaa juhlaa kello 18 alkaen. Torviseitsikon lisäksi urheilukentällä esiintyy Korsukööri ja yleisökin saa laulaa. Juontaja Jukka Lindfors haastattelee mukaan kutsuttuja urheilijoita. Sotilaskotisisaret myyvät kuuluisia munkkejaan ja kahvia, Pälkäneen Maanpuolustusnaiset ja Hengitysyhdistys tarjoavat vettä ja mehua.  Myynnissä on pikkupurtavaa sekä tapahtumaa varten painatettavia Suomi 100-paitoja. Sateen sattuessa kansanjuhla siirtyy katon alle läheiseen Vilpolaan.

 

Sydän-Häme liikkuu 100 km -tapahtuma juhlistaa satavuotiasta Suomea kesäkuussa.

 

Sydän-Häme liikkuu 100 km la 17.6.

8.30                     Luopioisten tori

9.15                     Holja (Kolari Special Puutikkalan tien varressa)

9.45                     Puutikkala (kaupan piha)

10.15                  Kuohijoki (Kahvio Munkki ja rinkeli)

10.45                  Padankoski (kota)

11.15                  Kyynärö (entisen kaupan piha)

11.45                  Rautajärvi (EloTähkän piha)

12.15                  Pohja (entisen terveysaseman piha)

12.45                  Kuhmalahti (Pitkä-Seppä)

13.15                  Moltsian tienhaara

13.30                  Pakkala (entinen ”roskispaikka)

14.00                  Sappee (VPK:n Ruuttahuone)

14.30                  Sahalahden-/Luopioisten tienhaara (Ursinin piha)

15.00                  Aitoo (Pysäkki)

15.15                  Kukkola (Kukkolan kyläkeinu)

16.00                  Mieliäntie (Vimmun viisari)

17.15                  Niitty-Seppälä (Kesätori)

18.00                  Onkkaalan urheilukenttä

 

 

Ohjeita kulkijoille

Kaikille liikkujille luovutetaan lähtöpisteessä ainutkertainen pieni viiri muistoksi tapahtumasta. Tapahtuman t-paitoja myydään Luopioisten torilla lauantaina 10.6. sekä 17.6. Onkkaalan urheilukentän kansanjuhlassa.

Jos tarvitset kuljetusapua esimerkiksi päätepisteestä lähtöpaikkaan, soita etukäteen Markku Saarela 040 913 9661 tai Esko Karhu 050 554 2424

Niitty-Seppälästä Onkkaalan urheilukentälle liikkuvilla on mahdollisuus viedä oma autonsa etukäteen urheilukentän parkkipaikalle, josta on järjestetty linja-autokuljetukset Niitty-Seppälään kello 16.45.

Pyöräilijät ilmoittautuvat lähtöpisteessä tai jollakin huoltopisteellä. Matkan varrella palvelevat Munkki ja Rinkeli-kahvio Kuohijoella sekä EloTähkän ravintola Rautajärvellä. Saatavana mehua ja kahvia. Lisäksi Aitoossa myydään hernesoppaa klo 14 alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?