Haaste: Seurakunta haastaa yrityksiä, yhdistyksiä ja kuntalaisia mukaan tekemään hyviä tekoja

Kangasalan seurakunta lahjoittaa 640 työtuntia hyväntekeväisyyteen

Kangasalan seurakunta lahjoittaa vuonna 2017 yhteensä 640 työtuntia hyväntekeväisyyteen. Kyseessä on 650-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kangasalan seurakunnan HyväTeko-kampanja.

Seurakunta tekee HyväTeko-kampanjassa viikoittain erilaisia hyväntekeväisyystempauksia yhteistyössä Kangasalan kunnan sekä paikallisten yritysten, yhdistysten ja kuntalaisten kanssa. Jokainen seurakunnan 80 työntekijästä osallistuu kampanjaan kahdeksan tunnin ajan. Kokoaikaiseksi työsuhteeksi muutettuna kyseessä on neljän kuukauden kokoaikainen työ.

Seurakunnan työntekijät suunnittelivat kolmen-neljän hengen ryhmissä hyvän teon, johon haastoivat mukaan yrityksiä ja yhdistyksiä. Yhteensä 21 toimijaa lähti mukaan kampanjaan.

Kesän ja syksyn aikana tehdään hyvää muun muassa kitkemällä jättipalsamia, pesemällä ikäihmisten mattoja, siivoamalla sotaveteraanien pihoja, ulkoiluttamalla vanhainkodin asukkaita ja saattamalla ekaluokkalaisia kouluun.  Kuntalaiset voivat ilmoittautua mukaan hyväntekijöiksi. Seurakunta tarjoaa tapahtumissa kahvit sekä esimerkiksi talkoissa käytettävät työvälineet.

Haaste: yksi hyvä teko

Kangasalan seurakunta haastaa jokaisen kuntalaisen, paikallisen yrityksen, yhdistyksen ja yhteisön tekemään yhden hyvän teon seurakunnan juhlavuoden aikana. Teko voi olla pieni avunanto lähimmäiselle tai esimerkiksi esirukous.

Seurakunta haastaa erityisesti yrityksiä ja organisaatiota kehittämään omia hyviä tekoja. Esimerkiksi koululuokka voi käydä vaikka laulamassa vanhainkodissa.

– Jos jokainen kangasalalainen tekee yhden hyvän teon vuodessa, teemme paljon hyvää. Monilla yhdistyksillä on samanlaisia arvoja ja tavoitteita kuin seurakunnalla, joten on hienoa yhdistää voimavarat. Toivomme, että toimijat lähtisivät myös itsenäisesti vastaamaan haasteeseen, vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähde sanoo.

Kangasalan seurakunta jakaa HyväTeko-kampanjasta kuvia ja tekstejä Facebook- ja Instagram-tileillään. Käytössä ovat hästägit #HyväTeko, #munseurakunta ja #kangasalanseurakunta, joita myös tapahtumiin osallistuvat voivat lisätä omille somekanavilleen. Seurakunta ottaa mielellään vastaan kuvia jaettavaksi myös toimijoiden itse järjestämistä hyväntekeväisyystempauksista.

Seurakunta tulee kansan keskelle

Kangasalan seurakunta halusi antaa HyväTeko-kampanjan myötä työntekijöiden työaikaa yhteisen hyvän tekemiseen.

– Kristinusko korostaa yhteisön hyvää, joten kampanja sopii meille hyvin. Halusimme antaa työntekijöillemme mahdollisuuden tehdä työajalla lisää hyviä tekoja. HyväTeko-kampanjan myötä onnittelemme 100-vuotiasta Suomea, henkilöstöpäällikkö Sari Lehtinen iloitsee.

– Haluamme olla mukana kantamassa yhteiskuntavastuuta esimerkiksi ympäristöön liittyvissä asioissa ja olla vielä laajemmin mukana tukemassa lähimmäistemme arkea. Haluamme tulla kansan keskelle kertomaan, millaista työtä teemme ja miten kuntalaiset voisivat löytää paremmin seurakunnan tapahtumat ja toiminnot, kirkkoherra Seppo Jarva sanoo.

Kampanja käynnistyi keväällä pop up -kahviloilla, joissa paikalliset yhdistykset esittelivät omaa hyvää toimintaansa. Kahviloissa kävi yhteensä reilu 450 kävijää.

Osaan seurakunnan järjestämistä tapahtumista tulee ilmoittautua etukäteen. Lista tapahtumista ja yhteystiedoista löytyy osoitteesta kangasalanseurakunta.fi/osallistu/juhlavuosi-2017/hyvateko-kampanja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?