Punaiset nenät palkittiin

Piristystä ja huumoria ikäihmisten arkeen, siinä perusteet pälkäneläisten Senioriklovnien palkitsemiseen. Pälkäneen vapaa-aikalautakunta jakoi 600 euron Tauno Sairiala -kulttuuripalkinnon pellekolmikolle, jonka tekemä vapaaehtoistyö on tuonut vanhuksille iloa laitoksissa ja kodeissa. Tarja Saksala, Annu Leppänen ja Anneli Kivelä ovat osa Hämeen Setlementin 16 hengen senioriklovniryhmää. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa Hämeenlinnassa, ja heidät on koulutettu vapaaehtoistyöhön ja huumorin välityksellä tapahtuviin kohtaamisiin.

Kulttuurisuunnittelija Marketta Vaismaa mainitsi palkitsemistilaisuudessa kuinka kunniakkaasti he jatkavat klovniperinnettä.

– Pellen idea on teillä kolmella päässyt sydämeen asti. Teidän kasvoillenne ei ole maalattu hymyä, vaan teidän hymynne on maalattu kasvoillenne, Vaismaa totesi viime viikon tiistaina pääkirjasto Arkissa.

Vaismaan mukaan Senioriklovneissa on eniten kyse hetkessä elämisestä, läsnä olemisesta sekä yksilöllisestä ja arvokkaasta kohtaamisesta.

Pelletrio ilahtui ja yllättyi palkitsemisesta, koska klovnin roolia on takana vasta pari vuotta. Hyvää mieltä on kuitenkin lähdetty levittämään aina pyydettäessä. Tarja Saksala tiivisti tunnot sanoihin:

Lahja voi olla laulu

tai itse tehty taulu,

tai auttamista

tai halaamista

tai hyvän sanan sanomista.

Siinä ei kulu kieli

ja tulee hyvä mieli.

Annu Leppänen kertoi runomuodossa kuinka yksi hymy tai yhdet kumarasta nousseet kasvot ovat täysi palkka. Anneli Kivelä taas oli huomannut, kuinka hauskan käsikirjoittaminen ja ryhmässä toimiminen kasvattaa tekijääkin.

– Palkinto menee opintomatkaan Strasbourgiin, minne Sirpa Pietikäinen on kutsunut Hämeen Senioriklovnit marraskuussa, kolmikko paljasti kakkukahveilla.

Ilman rooliasua naiset pitävät SPR:n Terho-kerhoa Kostiakodissa kerran kuussa. Kakkukahvien ääressä Annu Leppänen muistuttikin Kostiakodin vihtatalkoista, jonne voi tulla auttamaan ensi torstaina kello 12 lähtien.


Tarja Saksala alias Tyyne-Orvokki, Annu Leppänen alias Pellervo Runo-Riepu ja Anneli Kivelä alias Anna Kivi laittoivat virallisten kiitospuheiden jälkeen punanenät nenilleen, ja hoplaa, antoivat pienen maistiaisen Senioriklovnien työskentelystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?