Miettinen käskee Luja-Lukkoa

Pälkäneen Luja-Lukko lähtee kolmanteen kakkossarjakauteensa kangasalalaisen Petteri Miettisen johdolla.

Miettinen on ollut jo pari vuotta Lukon valmennustiimissä, johon hän siirtyi päätettyään pitkän pelaajauransa Luja-Lukon paidassa. Nyt hän kantaa päävastuun joukkueesta. Aisaparina on Ville Mattila, joka keskittyy erityisesti fysiikkapuoleen.

– Viime kausi oli äärimmäisen raskas sekä henkisesti että fyysisesti. Samalla se oli kuitenkin erittäin opettavainen. Pieni hengähdystauko teki kuitenkin ihmeitä kauden jälkeen. Nyt palo on entistä suurempi, Miettinen arvioi.

Lentopalloliiton valmentajakoulutuksen aloittaneen Miettisen kova polte huomattiin Pirkanmaan lajipiireissä. Luja-Lukon mukaan häntä kyseltiin keväällä useampaan seuraan, mutta hän halusi jatkaa Lukon kakkossarjaprojektia. Vaakakupissa painoivat muun muassa pälkäneläisseuran halukkuus ja seuran järjestämä sekä Mattilan lupautuminen fysiikkapuolen vetämiseen. Miettinen on käynyt henkilökohtaisia keskusteluja viime kauden pelaajien kanssa ja ryhtynyt kartoittamaan ulkopuolisia vaihtoehtoja johdon kanssa. Vastakaiku on ollut erittäin positiivista.

– Olen valmentajana vasta polun alussa. Kehittymishalu on kova. Apua on tarjolla paljon, koska olen luonut erittäin hyvät verkostot eri suuntiin.

Lukko on jo aloittanut harjoittelun tulevaa kautta varten.

– Luon peliin tietyt raamit, mutta raamien sisällä on jouston varaa. Kuuntelen mielelläni pelaajia ja otan huomioon heidän mielipiteitään. Olen huomannut, että nuoria pelaajia pitää lähestyä nykyään eri tavalla kuin takavuosina, Miettinen toteaa.

Miettisen edeltäjä Marko Pajunen siirtyi Aitolahden Riennon valmentajaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?