Kuntien yhteinen nuorisotyöohjelma vahvistaa nuorten työelämävalmiuksia

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat jo toistamiseen koonneet yhteisen nuorisotyöohjelman. Ohjelman toteutumista koordinoi seutukunnallinen nuorisotyön koordinaattori, jonka työnkuva on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Ohjelmassa ovat Kangasalan lisäksi mukana Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala, Orivesi, Vesilahti, Lempäälä ja Tampere.

Ohjelmakaudella 2017–2020 vahvistetaan nuorten työelämävalmiuksia. Tavoitteena on tarjota nuorille harjoittelupaikkoja koulujen loma-aikoina ja huomioida erityisesti ne nuoret, joilla on heikommat valmiudet saada harjoittelupaikkoja. Tavoitteena on myös nuorten aktiivisuuden lisääminen esimerkiksi huolehtimalla nuorisotilojen asianmukaisesta varustamisesta harrastusvälineiden osalta. Liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin kannustavia kokeiluja selvitetään esimerkiksi seudullisella harrastekortilla.

Nuorisotyössä hyödynnetään digitalisaatiota, jolla mahdollistetaan työntekijöiden kouluttautuminen ja kannustetaan rohkeaan kokeilukulttuuriin digitalisaatiota hyödyntäen. Myös nuoret osallistetaan mukaan toiminnan kehittämiseen ja kokeiluun. Nuorisotyöohjelma tähtää lisäksi kaupunkiseudun toiminnan kehittämiseen. Ohjaajien vierailut toisten kuntien nuorisotyössä tehdään mahdollisiksi esimerkiksi tekemällä työvuoroja toisen kunnan toiminnoissa. Kaupunkiseudulla otetaan käyttöön arviointityökalu, jonka pohjana toimii valtakunnallinen arviointityökalu. Tarkoitus on myös hyödyntää joka toinen vuosi tehtävää nuorisokyselyä laaja-alaisesti myös nuorisopalveluiden ulkopuolelle.

Ohjelmaa toteutetaan yhdessä ensi syksystä alkaen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>