Sata menee savusaunaan

Rajalansaaren iki-ihana savusauna Luopioisissa kutsuu Suomen juhlavuoden kunniaksi lauteilleen sataa saunojaa keskiviikkona 5. heinäkuuta. Toki kukaan ei saunojia tosissaan laske, mutta sen verran kävijöitä kuitenkin  odotetaan tähän Mikkolan Navetan ja Kukkian Kulkureiden tapahtumaan, että on päätetty lämmittää saunaa kahdessa vuorossa. Sopu antaa sijaa ja ranta, grillipaikka ja järvi tarjoavat viihdykettä saunomisen ohella.

Sauna siis lämpiää kahdesti. Yksi lämmityskerta vaatii kuutisen tuntia.Yhdellä lämmityskerralla ei lämpöä riitä sadalle ihmiselle. Päivävuorolle sauna on lämmin kello 11-14. Sitten lämmitetään vähän lisää ja kello 18 iltavuoro istahtaa savuntuoksuiseen mustuuteen.

Kukkian Kulkureiden kirkkovene rantautuu päivän ajaksi Rajalansaareen. Kun sopiva määrä soutajia saadaan veneeseen, tehdään  pikku lenkki, vaikkapa soutaen saaren ympäri. Saareen voi tulla omilla veneillä ja kanooteilla, mutta kaksi soututaksia kuljettaa väkeä Rajalanniemestä, huutoetäisyyden päästä saunarannasta. Musiikkia ja makkaranpaistoakin on luvassa, joten sään suosiessa on tiedossa rattoisa kesäpäivä savun tuoksussa ja järven laineilla.

Lisätietoja www.mikkolannavetta.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?