Se on sinun kattisi

Hei pälkäneläinen, se on sinun kissasi, joka vaeltelee varsinkin öisin pitkin pensasaitojen vieriä ja pusikoita kierrellen ja linnunpoikasia pyydystellen. Äläkä selitä, että se sun kissas on niin kiltti ja ihana eikä tee pahaa lintusille.

Mutta se on kumminkin sun kattisi, joka lakia rikkoen kiertelee metsissä ja muitten pihoilla. Miksi ihmeessä et huolehdi siitä ja pidä narun päässä niin kun koiriakin pidetään?  Sen voi käydä huonosti jos se tulee meitin pihalle. Yksi kissa tappoi viime yönä pihavästäräkin.

Se västäräkin ystävä

Yksi kommentti

 1. Reijo Vetelä

  Hei västäräkin ystävä. Juu se on minun kissa. Olen pahoillani kissani aiheuttamasta häiriöstä. Ymmärrän tuskasi kissani hiippaillessa pusikoissa ja varsinkin pensasaidan vieressä. Tiedän että yölliset naapureittesi vakoilut häiriintyvät ja et ehdi keskittymään tarkkuutta vaativaan puuhaasi. Se nimittäin hajoittaa keskittymisen täysin kun silmäkulmassa vilahtaa kissa, juuri sillä hetkellä kun pitäisi nähdä verhon raosta että miksi naapurin Inkerillä on lukuvalo päällä vaikka kello on jo vaikka mitä!

  Kissani on myös jumalattoman hankala opetettava. Olen pitänyt sitä sylissäni tunti tolkulla ja lukenut ääneen suomen rikoslakia ja ennakkopäätöksiä käräjäoikeuksista. Ei perhanan katti korvaansa lotkauta vaan edelleen kiertelee metsissä lakia räikeästi rikkoen. Sakot annoin eilen illalla, mutta ei pirulainen maksanut. Saas nähdä miten sitten suu pannaan kun laitan sen maksun ulosottoon. Oppii kissa tavoille kun vouti vie hiekatkin laatikosta.

  Kissani ahneus on myös huolestuttavalla tasolla. Se söi Pihavästäräkin (vieraslaji, sukua parkkipaikkakottaraiselle). Lisäksi suusta on mennyt alas 2 puutarhatonttua, pihakeinu, huuhkaja, pyykkinarut, osa kattopelleistä ja Lada 1200S talvirenkaat. Muuten ei olisi harmittanut, mutta oli aika hyvät Neuvostoliitosta ostetut Stomil-merkkiset kiekot. Eli en yritä yhtään selitellä enkä puolustella tuota roikaletta!

  Naruun sen jo kerran laitoin ettei se tulisi teitin pihalle. Eikä meitin. Mutta kun se oli jostain löytänyt vesurin ja vihapäissään pilkkoi paalinarun sentin pätkiksi ja tunki ne meitin auton kaasariin ja karkas. Ei Lada aamulla muuta kuin yskähteli. Jäi kauppareissu Kankasalle tekemättä ja muija hurjana. Koira oli samassa narussa ja sekin karkas. Ei sitä teitilläpäin ole näkyny? Hyvä ajokoira ja tuntee nimen Rekku. Se Rekku on naapurin koira mutta meitin koira tuntee sen silti! On viisas toi meidän Tessu.

  Pahoittelen sen kissan aiheuttamaa hässäkkää ja harvinaisen Pihavästäräkin kohtaloa. Jos siltä jäi orvot munat pesään niin tuo meille niin laitan tonne uunin päälle karvalakkiin ja haudon valmiiksi. Syötetään sitten porukalla niille pullaa ja hyttysiä kun kuoriutuvat. Ja vaikka pistetään sauna lämpiään ja nauretaan vattat kipeeksi jos meidän naapuri saadaan käymään. Se on meinaan mahdoton huuliveikko ja keskinkertainen haitaristi pikku pöhnässä.

  Terveisiä vaan!

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>