Kuohenmaan kyläteatteri todistaa, ettei kesäkahvilan pito ole yhtään mutkattomampaa kuin väitöskirjan kirjoittaminen

Mitä Usko oppii rakkaudesta?

Tällaisella joukolla pyöritetään Kyllikin majataloa: edessä vasemmalla alhaalla: Katariina Tammisto, Anni Tuominen, Kati Kamppari, Ulla Salonen ja Viivi Kivikytö.
Toinen rivi vasemmalata: Salla Hakala, Viivi Kivikytö, Anne Kivikytö, ja Anniina Tammisto
Kolmas rivi vasemmalta: Lauri Kamppari, Mari Tuominen, Jore Seppänen
Ylhäällä vasemmalla: Timo Lauttamus ja Sirpa Saari.Kuva Esko Tammisto

Kuohenmaan kyläteatteri herätettiin viime kesänä tauon jälkeen uuteen elämään. Kotoinen teatteri valloitti nopeasti ison ja innostuneen yleisön, ja näytäntökauden päätyttyä kaikki olivat sitä mieltä, että seuraavaksi kesäksi halutaan uusi näytelmä.

– Palaute oli niin hyvää ja näyttelijät niin innokkaita, että ei jatkoa tarvinnut kauan harkita. Kahta lukuun ottamatta kaikki viimekesäiset näyttelijät lähtivät mukaan, käsikirjoittaja Kati Kamppari kertoo.

Tämä kesän näytelmä Kyllikin majatalo – punkkaa ja purtavaa kertoo entisen koulun uudesta elämästä.

Kyllikki on perustanut koulun alakertaan kesäkahvilan ja vintille majoitustilat, joten kysymyksessä on muodikas B&B -toiminta.

– Kyllikin majatalo on oikeastaan tyypillistä suomalaista maalaiskomediaa, kesäistä ja hyväntuulista ja monenlaisia kommelluksia sisältävää, Kamppari kuvailee.

Majataloon majoittuu monenlaista väkeä eikä pelkästään suomalaisia. Osa tulee suunnitellusti, toiset taas pöllähtävät joukkoon sattuman kautta. Ruotsista ja Virosta ilmestyvät vieraat aiheuttavat omat haasteensa talon vielä kokemattomalle emännälle, mutta kotimainen väki on mielenkiintoista sekin.

Kyllikille on sykähdyttävä kokemus saada asiakkaakseen iskelmätähti Kisse, joka tosin on miltei burnotin partaalla, mutta vielä sykähdyttävämpi ilmestys on teologi, tiedemies ja muutenkin suorastaan täydellinen mies Usko Pepponen.

Usko on pestattu kesäteologiksi naapurikylän rippileirille, mutta hänellä on mielessään kauaskantoisempikin projekti. Tekeillä on näet väitöskirja, jonka aiheena on, kuinkas muuten, rakkaus.

Rakkautta tieteellisesti tarkasteleva Usko saa Kyllikin majatalossa oppia rakkaudesta monenlaisia uusia puolia. Samalla osoittautuu, että se ei ole mikään helppo eikä ennustettavissa oleva laji. Kyllikki puolestaan huomaa, että täydellinen Uskokaan ei sentään ole aivan virheetön mies.

Hyväntuulista kesänäytelmää katsellaan Kuohenmaan paviljongilla, ja viereisellä Kuohenmaan koululla palvelee kyläyhdistyksen kahvio. Kyllikin majatalo avautuu yleisölle ensimmäisen kerran perjantaina 21. heinäkuuta.

 

 

 

 

 

 

 

Kyllikin majatalo – punkkaa ja purtavaa

  • ohjaus: Juho Joki
  • käsikirjoitus: Kati Kamppari
  • kesto: 1,5 tuntia ilman väliaikaa
  • ikäsuositus: kaikenikäisille
  • esityspaikka: Kuohenmaan paviljonki, Kaarina Maununtyttärentie 1631, Kangasala
  • ensi-ilta 21.7. klo 19
  • esityksiä 5

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?