Agents tunnelmoi suvi-illassa

Agents tähdittää satavuotisjuhliaan viettävän Vehkajärven nuorisoseuran juhlaa Touhulassa.

Kesäillassa rannan tanssilavalla kuulaasti soivat rautalankakitarat ovat suomalaisinta mahdollista musiikkia, ja Agents sen paras tulkki. Vesa Haajasta yhdeksän vuotta sitten uuden laulusolistin saanut bändi tunnelmoi Sydän-Hämeen suvessa kahdesti.

Aitoon Kirkastusjuhlat tuo Agentsin sunnuntaina 9.7. vietettävän Suomi 100 -illan yhdeksi tähdeksi. Lauantaina 22.7. bändi juhlistaa Vehkajärvellä iltamia ja tansseja sadan vuoden ajan järjestäneen nuorisoseuran ”kolinoita”.

Vehkajärven nuorisoseuran viralliset satavuotisjuhlallisuudet hoidetaan yhdistyksen oikeana syntymäpäivänä 18.7. Touhulassa järjestettävissä juhlissa. Lauantaina kello 20 alkavissa karkelossa esiintyy Agentsin lisäksi coverbändi The Tracters. Touhulan pihalle viritellään juhlan ajaksi myös olutteltta.

 

Heinäkuoro esiintyy jo kesäkuussa

Vehkajärvi on kesäisin kukoistava kulttuurikylä. Sen monipuolisissa tapahtumissa pistävät itseään likoon kyläläisten lisäksi myös kesäasukkaat. Mökkiläisiä on saatu mukaan heinäkuun ajaksi koottavaan heinäkuoroon ja kyläteatteriin, joka valmistelee Mansikkajuhlilla ensi-iltansa saavaa näytelmää pitkin pimeää talvea.

Tänä kesänä Vehkajärven Teatteri esittää kotimaista komediaa, Tuija Pitkäsen Manttelia. Se nähdään ensi kerran sunnuntaina 2.7. kello 13.

Näytelmät ylläpitävät pitkää perinnettä, sillä ne ovat kuuluneet Vehkajärven nuorisoseuran toimintaan alusta alkaen.

Touhula on siitä poikkeava kesäteatteri, että katto pitää sateen loitolla ja ilmalämpöpumput huolehtivat viilennyksestä. Vehkajärven Teatterilla on paljon vakioyleisöä, joka palaa joka kesä Touhulan saliin sen intiimin tunnelman, heittäytyvän näyttelijäntyön ja vaihtelevan ohjelmiston houkuttelemana.

Vehkajärven kesään kuuluu myös kesäkahvila. Mainioista munkeistaan, suolaisista tarjottavista ja kirpputorista tunnettu kesäkahvio palvelee koululla 5.6.–6.8. joka päivä kello 12–19.

Kyläläisistä ja mökkiläisistä heinäkuun ajaksi koottava heinäkuoro on tänä kesänä tulessa jo kesäkuun alussa, kun Vehkajärvi osallistuu valtakunnalliseen Avoimet kylät -tapahtumaan. Heinäkuoro laulaa ja laulattaa kesäisiä lauluja 100-vuotiaasta Suomesta lauantaina 10.6. kello 13 alkaen Vehkajärven kirkon pihamaalla ja sateen sattuessa Vehkajärven koululla.

 

Vehkajärven kesätapahtumia

Agents tähdittää satavuotisjuhliaan viettävän Vehkajärven nuorisoseuran juhlaa Touhulassa.

5.6.–6.8. klo 12–19 Kesäkahvio päivittäin koululla.

la 10.6. klo 13 Avoimet kylät: Heinäkuoro laulaa ja laulattaa kesäisiä lauluja 100-vuotiaasta Suomesta Vehkajärven kirkon pihamaalla ja sateen sattuessa koululla.

su 2.7. klo 13 Mansikkajuhlat. Vehkajärven Kesäteatteri: Mantteli. Tuija Pitkäsen komedia. Muut esitykset su 9.7 klo 18, pe 14.7 klo 19, su 16.7 klo 18 ja pe 25.8 klo. 22.00, su 27.8 klo 13

ti 18.7. Vehkajärven Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlat Touhulassa.

la 22.7. klo 20 Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlakolinat Touhulassa, esiinymässä Agents ja coverbändi The Tracters. Olutteltta ja syötävää.

pe 25.8. Touhulan yö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?