Bikefest keskittyy vauhtilajeihin

Sappee Bike Park on Suomen suosituin bike park. Kesällä Sappee isännöi toista kertaa pyöräfestaria.

14-vuotiaiden poikien kakkonen Tarmo Ryynänen vauhdissa viime vuoden SM-kisassa.

Sappeessa viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Bikefest saa jatkoa heinäkuun puolivälissä. Kolmipäiväiseen tapahtumaan kuuluu eri pyörälajien leirejä ja kisoja. Lisäksi Sappeeseen nousee markkinakylä, jossa myydään ja esitellään pyöriä sekä lajin välineitä ja -tarvikkeita.

Viimevuotisen Bikefestin maantiepyöräily ja ylämäkiajo-osuudet eivät ottaneet tuulta, mutta etenkin enduro oli erittäin suosittu. Kokemusten perusteella tänä vuonna keskitytään täysillä vauhtilajeihin.

Perjantaina 21. heinäkuuta päärinteessä ajetaan uudenlainen dual slalom -kisa: rinteeseen tehdään rinnakkain kaksi rataa, joille ajajat lähtevät samaan aikaan. Laji on yleisölle viihdyttävä, mutta ajajille armoton: vain voittaja jatkaa kisassa seuraaville kierroksille. Pudotuskilpaa käydään niin pitkään, että saadaan seulottua kaksi parasta kuskia finaaliin, jonka voittaja palkitaan dual slalomin mestarina.

Lauantaina ajetaan endurokisa sekä chainless-kisa, jossa hurjastellaan ilman ketjuja. Laji ottaa kuskista mittaa: parhaat ajolinjat ja pyörän sujuva rullautus palkitaan, kun ajovirheitä ei pääse korjaamaan polkemalla.

Alamäkiajon Suomen mestaruudet ratkotaan jälleen Sappeen vaativilla radoilla. Viimevuotisessa SM-kisassa Tarmo Ryynänen ajoi mitaleille 14-vuotiaiden poikien sarjassa.

Bikefest huipentuu sunnuntaina 23. heinäkuuta ajettavaan alamäkiajon SM-kisaan. Suomen mestaruuksista kilpaillaan miesten ja naisten lisäksi myös juniorisarjoissa.

Matti Lehikoisen klinikat alkavat jo torstaina 20. heinäkuuta. Mestarin johdolla harjoitellaan enduro- ja alamäkiajon tekniikoita ja niksejä. Enduroklinikat myytiin nopeasti loppuun, mutta alamäkiklinikoille mahtuu vielä muutama harrastaja.

 

Bikefest

  • ainutlaatuinen pyörätapahtuma, jossa on mukana eri lajeja
  • markkinakylässä esitellään ja myydään pyöriä ja pyöräilyvälineitä
  • neljä kilpailua kolmessa päivässä: pe 21.7. klo 17 Dual Slalom, la  22.7. klo 13 enduro, klo 15 chainless, su 23.7. klo 13 alamäkiajon SM-kilpailu.
  • Matti Lehikoisen klinikoita enduro- ja alamäkiajajille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?