Lauantai oli markkinapäivä

Aurinko on ollut yksi Sahalahden markkinoiden vakiovieraista, ja kun suunnilleen samalle kellonlyömälle osuivat vielä Pohjan maalaismarkkinat, oli paiste taattu.

Täysin helpolla ei markkinamyyjiä sentään viime lauantaina päästetty, sillä puuskittainen tuuli teetti osalle heistä ylimääräistä vaivaa. Esimerkiksi Sahalahdella vohvelikahvilan kautta luokkaretkirahaa tienaamassa olleet Ella Ihalainen, Sofia Anttila ja Nella Åhman taustajoukkoineen joutuivat välillä kamppailemaan valmistuksen, rahastuksen ja tarjoilun lisäksi omille teilleen mielineiden kahvikuppien, serviettien ja hiuskiehkuroiden kanssa.

Suvipäiviä viettäneellä Sahalahdella markkina-alue ei saavuttanut samoja hulppeita mittasuhteita kuin joitakin vuosia sitten, mutta se ei estänyt väkeä viihtymästä marjojen, leipomusten ja vaatteiden tarjonnan keskellä. Lisäksi tapahtumia järjestettiin torin ohella seurakuntatalon pihapiirissä Rekolassa, ja ohjelma jatkui markkinoiden jälkeenkin. Pohjassa kävijät saivat muun muassa ihastella sammutus- ja maatalouskalustoa katusoittajien säestyksellä.

Sekä Sahalahdella että Kuhmalahdella kirjastot järjestivät markkinoiden aikaan poistokirjojen myyntiä.

Markkinameininkiin pääsi kiinni vielä sunnuntainakin. Alun perin etenkin mökkiläisille kunnan palveluita esittelemään kehitetty Kesäpäivä Kangasalla -markkinatapahtuma valtasi Mobilian alueen koko iltapäiväksi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?