Kesätori muuttaa Sappeeseen – melkein kokonaan

Sappeen vanhalle koululle tulee Pohjois-Pälkäneen uusi kesätori. Kuva Hellevi Salonen

Ruuttakahvee ei jää kokonaan unohduksiin, vaikka tänä kesänä kahvitellaan enimmäkseen kesätorilla.

Luikalan kesätori silloin, kun väkeä on paikalla ”vähän”.

Touhukas ja aktiivinen Sappeen kyläyhdistys ryhtyy järjestämään Pohjois-Pälkäneen kesätoria, kun Luikalan väki haluaa huokaista. Kesätori kahvioineen järjestetään Sappeen vanhalla koululla, joka nykyisin palvelee monipuolisena kylätalona. Siksi kesäsunnuntaisin ei enää kahvitella Ruuttahuoneella, paitsi poikkeuspäivänä 22. heinäkuuta. Silloin on kaikki ennallaan – Ruuttakahvila auki, kesätori Luikalassa ja Sappeen koululla Pälkäne-viikon näyttely.

”Tulleeko siitä yhtään mittään?”

 Ei myydä hernekeittoa, eikä kahvilassa tarjota munkkeja ja voi, kauhistus, paikalla ei ole Saarion Tanekaan myymässä savumuikkuja. Mitä ihmettä siellä Sappeen torilla lauantaisin heinäkuussa? ”Tulleeko siitä yhtään mittään?” Sitäpä ei kukaan tiedä, sillä tori on Sappeen koulun pihassa ensimmäistä kertaa, eikä kukaan tiedä, mitä kaikkea sieltä löytyy.

Eikä sitäkään, ovatko samat myyjät joka kerta vai tupsahtaako joku vain yhden kerran.

 Jotakin on kuitenkin varmaa: koululla kahvila ja kahvilan korvalaakit ja kirjasto ja kirjaston vaihtuvat kokoelmat koulun alaluokassa kello 13–16. Niin, ja upeat parkkipaikat pihan viereisellä urheilukentällä!

 Lisätietoja toritouhuista antavat Liisa Ravantti 040 540 4879, Päivi Heinonen 040 532 4930 ja Tea Törmäkangas tea.tormakangas@gmail.com

Päivi Heinonen

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>