Toisenlaiset lavatanssit

Ruotsalainen Country Side Of Harmonica Sam saapuu 15. heinäkuuta RaceCoast Rockin’ Festin tähdeksi.

Ennen lavatansseihin lähtöä pistetään rasvaa tukkaan ja kampaus kuntoon. Miehet kiillottavat amerikanrautansa edustuskuntoon ja leidit sonnustautuvat kellohameisiinsa.

Näissä lavatansseissa ei kuitenkaan ole miesten- ja naistenhakua. Kisarannassa heinäkuun puolivälissä kuudetta kertaa järjestettävä RaceCoast Rockin’ Fest kokoaa Kangasalle 1950-luvun juurevan rock´n´rollin harrastajat. Esiintymässä on lajityypin kansainvälisiä supertähtiä, joita on nähty harvoin tai ei koskaan Suomessa. Lauantaina 15.7. vietettävän karkelon vetonauloja ovat Country Side Of Harmonica Sam (Ruotsi), Spo-Dee-O-Dee (Saksa), The Real Gone Tones (Puola) ja Red Jackson Rhythm & Blues Trio (Englanti).

Lisäksi juurimusiikin harrastajille on järjestetty paljon erilaista oheisohjelmaa. Levy- ja vaatekauppiaiden sekä kampaajien pöydät ja kojut muuttavat Kisarannan tapahtumatoriksi jo päivällä. Terassilla soivat äänilevyt ja elävä musiikki. Ennen illan keikkoja järjestetään myös tanssikoulu.

1950-luvun amerikkalaismusiikin ja -autojen harrastajat osaavat omistautua intohimolleen. Kangasalalainen Iikku Riepponen on tehnyt Kangasalasta heille kesän vakiokohteen. Kotimaisten kävijöiden lisäksi Kisarannan nostalginen miljöö vetää eurooppalaisvieraita. Edelliskesän tapaan paikalle karauttaa muun muassa bussilastillinen venäläisrokkareita.

Ruotsalainen Country Side Of Harmonica Sam on ensi kesän odotetuimpia vieraita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?