Kirkastusjuhlat 2017: Aitoossa juhlittiin hyvissä tunnelmissa iskelmän ja rokin tahtiin

Hyväntuulisia juhlijoita ainutlaatuisissa tunnelmissa

Tuuli Miettinen on käynyt Kirkastusjuhlilla ainakin parinkymmenen vuoden ajan. Hurriganes-fanitus on peritty jo äidiltä. Tähän mennessä ei ollut tullut hankittua Hurriganes-fanituotteita, mutta nyt oli harkinnassa paidan tai kassin ostaminen.

Kohtalaisen kehnoissa säissä esittäytynyt kesä kirkastui jälleen Aitoon Kirkastusjuhlille.

– Täällä on aina hyvä sää, totesi Popedaa katsomaan tullut Harri Wirman.

Artistikattaus tarjoaa perinteisesti jokaiselle jotakin, ja tänäkin vuonna nautittiin musiikista laajalla kattauksella Katri Helenan tarjoamasta iskelmän ihmemaasta Boycottin ja Remu and the Hurriganesin rokkiin. Juuri Remu ja Hurriganes olivat suurin syy saapua paikalle Forssasta tulleelle Tuuli Miettiselle. Hurriganes-fanitus on Miettiselle periytynyt jo äidiltä. Remu ja Hurriganes rokkasivat edelleen toimivasti.

– Meillä ei kuunneltu lastenlauluja vaan Hurriganesin levyjä, Miettinen nauroi.

Hän kertoo, että on nähnyt Remun Kirkastusjuhlien alalavalla ensimmäisen kerran niin pienenä, että siitä on vain hämärät muistikuvat.

 

Kirkkareita kaksi vuosikymmentä

Miettinen on kokenut Kirkastusjuhla-kävijä parinkymmenen vuoden ajalta. Muutamana viime vuonna ovat juhlat jääneet väliin töiden takia, mutta nyt Miettinen oli tullut katsomaan Hurriganesia ja tapaamaan tuttuja. Hurriganesin yhtä parasta biisiä oli vaikea valita monien hyvien joukosta, mutta Tallahassie Lassien Miettinen mainitsee ainakin yhdeksi parhaista.

– Olen Hauholta kotoisin ja meillä on mökki tässä lähellä, täällä tapaa aina tuttuja. Tunnelma täällä on parasta ja bändeistä löytyy jokaiselle jotakin, Miettinen summasi Kirkastusjuhlien parhaita puolia.

Remun ja Hurriganesin lisäksi hän aikoi mennä katsomaan Agentsia – ja ehkä myös Leewingsiä ja Popedaa.

Monelle myös Popeda oli syy saapua Aitooseen. Tampereelta tullut Toni Heikura oli ensikertalainen Kirkastusjuhlilla ja saapui nimenomaan Popedan takia. Tosin myös Katri Helena upposi mieheen.

– Olen Iisalmesta kotoisin ja vanhemmat Kuhmosta. Ajettiin Kuhmoon mummolaan ja matkalla kuunneltiin suomalaista iskelmää C-kasetilta. Olen iskelmämusiikin aivopesemä, hän nauroi.

– Aikuisena olen sitten oppinut onneksi ymmärtämään myös rokin päälle. Remukin senkun porskuttaa, Heikura tuumi Katri Helenan ja Remun keikkakunnosta.

 

Aitoa tunnelmaa

Heikura oli ennen Aitoota hakenut festivaalivaalikestävyyttä jo Ruisrockista kahtena edellisenä päivänä. Aitooseen tulo oli ennenkin ollut mielessä, mutta Popedan esiintyminen oli tänä vuonna ratkaiseva tekijä paikalle saapumiseen. Heikura oli viehtynyt Kirkastusjuhlien ainutlaatuiseen ja aitoon tunnelmaan. Popedan keikkaa odottanut mies innostui laulamaan ulkomuistista myös Katri Helenan hittejä, joita artisti esitti viideltä eri vuosikymmeneltä.

– Kyllä Katri Helenan Kuudenikäinen vetää herkäksi, Heikura tunnelmoi.

Popedan biiseistä oli vaikea parasta nimetä.

– Mutta jos ase ohimolla pitäisi vastat, niin kai se olisi Tahdotko mut tosiaan, hän nauroi.

Väkeä riitti juhlilla hyvin, ja hyväntuuliset ihmiset juhlivat ilman suurempia häiriöitä.

– Ihan ihmeen rauhallista on ollut, myös leirintäalueella, tuumi VPK:n Kari Keino.

Tommi Läntinen ja kolmekymmentä vuotta sitten syntynyt Boycott rokkasivat vakuuttavasti rokkiliiterissä sunnuntaina.

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>