Wanhat lajit kutsuvat urheilemaan menneen ajan tyyliin

Juoksua paljasjaloin? Korkeushyppyä hiekkakasaan? Kyllä, niin tehtiin ennen vanhaan ja niin tehdään myös ensi viikolla Onkkaalan urheilukentällä, missä tuttujen sarjakisojen paikan ottavat Wanhat lajit.

Pälkäneen Luja-Lukon yleisurheilujaosto juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ensi tiistaina 18. heinäkuuta palauttamalla yleisurheilun itsenäisyyden ajan alkuvuosiin.

Vanhan ajan urheilukisojen lajeina ovat korkeushyppy saksaamalla hiekkakasaan, keihäänheitto leppäkeihäällä, 100 metrin juoksu paljain jaloin ja mailin kävely, viimeksi mainittu tosin matkaa vähän soveltaen.

Wanhat lajit on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi, jossa tärkeintä on osallistuminen. Ei siis tarvitse olla huolissaan, jos entisajan harjoitusmetodit eivät ole olleet käytössä, sillä nyt saa kokeilla jotain aivan uutta.

Kuva: Yrjö Nikulainen.

Kaikki neljä lajia ovat kaikille ikäryhmille samat. Ilmoittautuminen alkaa tavalliseen tapaan kello 17.30 ja itse kisat kello 18.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>