¡Vamos!

Tänä kesänä kanssani leireilleet ovat varmasti kuulleet minun useasti sanovan tuon kannustavan espanjankielisen lausahduksen “vamos”, mennään. On kyse ollut sitten siitä, että retkiriparin vaelluksella on kaivattu tsemppiä tai sitten siitä, että on ollut aika mennä töihin, mutta motivaatio on ollut hukassa. Kun kannustaa muita, saa itsekin intoa tehdä. Joskus huomaan, että sanon niin, koska tarvitsen tsemppiä itse kaikkein eniten.

Lausahdus sopii myös kristinuskon lähetyksen sanomaan: “menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni” (Matt. 28:19). Keitä tämä Jeesuksen kehotus koskeekaan? Se on jokaisen kristityn tehtävä. Ei pelkästään meidän seurakuntaan palkattujen tehtävä, vaan ihan meidän kaikkien. Meillä on rakkauden sanoma, miksi emme siis veisi sitä eteenpäin? Se ei tarkoita välttämättä kaduilla suureen ääneen julistamista, se tarkoittaa lähimmäisenrakkautta. Sen rakkauden välittämistä, jolla Jumala meitä rakastaa.

Teot puhuvat enemmän kuin sanat. Ajattelen, että jos toimin lähimmäisen hyväksi, se kertoo hänelle enemmän Jumalan rakkaudesta kuin se, että ainoastaan julistaisin Raamatun sanomaa. Ehkä joskus joku kysyykin, että miksi toimimme niin kuin toimimme. Silloin on hyvä hetki kertoa, että näin Jeesus toivoo meidän toimivan. Niin, että teemme toisille ihmisille hyvää ihan vaan pyyteettömästi. Se varmasti saa kenet tahansa pohtimaan Raamatun sanomaa lähimmäisenrakkaudesta.

Tässä itse kukin tarvitsee välillä tsemppiä, enkä vähiten minä itse. Siksi tässäkin asiassa voin huudahtaa “vamos!”. Ei pelkästään puhuta, vaan näytetään Jumalan rakkaus todeksi arjessa. Kannustetaan siis muita, mennään hyvässä hengessä ja innolla, samalla saamme siitä itsekin jaksamista.

Jeesus toivoo, että menemme. Sinä ja minä, me. Yhdessä. ¡Vamos!

Minttu Korhonen

Kesänuorisotyönohjaaja

Minttu Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?