Eläköön elämä Saarikylissä

Piano on jo viritetty ja kompaktin koon juhlatalo Kumpula kaikin puolin valmiina, kun Saarikylissä valmistaudutaan laulaja-lauluntekijä Petri Laaksosen konserttiin.

– Kovasti sitä täällä odotetaan. Kyselyjä on tullut vielä paljon enemmän kuin tavallisiin kesäkonsertteihimme, kertoo konserttijärjestelyjen taustajoukkoihin kuuluva Leena Tiitola.

Joillekin konsertti on jo toinen tilaisuus nähdä ja kuulla Laaksonen esiintymässä Kumpulassa – ylioppilaskuoron mukana hän on tiettävästi laulanut samassa paikassa parisenkymmentä vuotta sitten.

Tällä kertaa ohjelmisto on Suomen satavuotisjuhlavuoden värittämä; siihen kuuluvat esimerkiksi Täällä Pohjantähden alla, Eläköön elämä ja Meren laulua kuuntelen. Laaksonen esiintyy Kumpulassa keskiviikkoiltana 19. heinäkuuta.

Tiitolan mukaan kesäkonsertteja ei Saarikylissä järjestetä suurilla tuotto-odotuksilla vaan pyrkimyksellä tarjota lähiseudun asukkaille mahdollisuus monenlaisiin musiikkielämyksiin. Esimerkiksi Masa Orpana on viihtynyt hyvän akustiikan talossa kesäkonserteissa jo vuosien ajan – viimeksi heinäkuun alussa. Elokuussa lavalle puolestaan nousee Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>