Keskuskentästä kaksi visiota

Kangasalan keskustassa sijaitsevan keskuskentän tulevaisuudesta on suunnittelupöydällä kaksi erilaista visiota. Ensimmäisen mukaan kenttä pysyisi nykypaikallaan mutta nykyistä pienempänä, noin 30 kertaa 40 metrin kenttänä. Nykyisen kentän itäosaan sijoittuvan kentän ympärille mahtuisi myös pieni luistelurata. Toisessa vaihtoehdossa uusi pallokenttä rakennettaisiin Vesijärventien varteen lähemmäs rantaa.

Kentän säilyttäminen nykysijoillaan on lähtökohtana Urheilutien kaavamuutoksen vaihtoehdolle A. Siinä uusia asuntoja osoitetaan noin 170 asukkaalle rivitaloihin, kerrostaloon, paritaloihin ja kytkettyihin omakotitaloihin. Urheilutie linjattaisiin osittain uusiksi. Kaavaluonnoksen vaihtoehdossa B uusia asuntoja rakennettaisiin hieman yli 200 asukkaalle.

Kunnan kaavoituksen mukaan kumpaakaan vaihtoehtoa ei tulla toteuttamaan sellaisenaan, vaan molemmista luonnoksista saadun palautteen perusteella laaditaan uusi suunnitelma kaavaehdotuksen pohjaksi. Suurena kysymysmerkkinä kaavan toteuttamiselle on edelleen se, ettei alueella sijaitseville kunnanvirastolle ja päiväkodille ole vielä löydetty uutta sijoituspaikkaa. Kun luonnokset kesän jälkeen tulevat virallisesti nähtäville, on niiden tiimoilta määrä myös järjestää keskustelutilaisuus alueen asukkaille.

Molemmat suunnitelmat on laadittu keskustan osayleiskaavan pohjalta. Kaavamuutoksella havitellaan keskustaan lisää lapsiperheitä.

Huoli keskusta-alueen merkittävimmän urheilukentän poistumisesta on näkynyt niin kangasalalaisvaltuutettujen puheenvuoroissa kuin osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta jätetyissä mielipiteissä. Tarkoituksena on, että retkiluistelurata aurataan jatkossa Vesaniemen jäälle, pesäpalloilijat siirtyvät Pikkolan uudelle tapahtumakentälle ja keskuskentän kaukalo palautuu Pikkolaan, josta se aikoinaan siirrettiin myös ulkotenniskentät nielaisseen uuden lukion tieltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?