Sahalahden pankkien ja puotien näyttely jatkuu

Sahalahden kadonneet pankit ja puodit -näyttely on saavuttanut niin suuren suosion, että näyttelyn esilläoloaikaa pidennetään. Ensimmäisen viikon aikana kävijöitä on ollut yli 300, ja monet ovat ihmetelleet lyhyttä reilun viikon aukioloaikaa. Siksi Sahalahti-Seura onkin järjestänyt näyttelylle talkootöinä jatkoajan 26.–30.7., keskiviikosta perjantaihin kello 14–18 ja lauantaista sunnuntaihin kello 12–16.

Sahalahdelle useita näyttelyitä viime vuosina rakentaneella Kari Elkelällä on jo mielessä ensi kesän näyttelyn ja kirjan aihe. Teema kulkee työnimellä ”1918–1948, Sisällissota ja sen jälkeinen aika Sahalahdella”. Sodan ja sen seurausten lisäksi tarkoituksena on tarkastella erityisesti yhteiskunnallista toimintaa kuten suojeluskuntia ja työväenjärjestöjä.

Elkelä toivoo saavansa entisiltä ja nykyisiltä sahalahtelaisilta käyttöönsä noihin aikoihin liittyviä muistoja, valokuvia, lehtiä, kirjasia ja kaikkea muutakin materiaalia. Esimakua tulevan kesän näyttelystä on Sahalahden museomakasiinilla museoiden illassa 17.8. kello 17–22. Kari Elkelä on tavoitettavissa puhelinnumerosta 0400 406 822 ja sähköpostista karielk@sci.fi.

Sahalahden Säästöpankin 1931 valmistunut talo Pakkalassa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?