Puhallinmusiikin riemua Vehkajärven korvissa

”Vehkajärven korvissa soi” kulttuurikesässä 29. heinäkuuta puhalletaan tasokkaasti. Kaartin soittokunnan lomailijat saapuvat Sopu-orkesterina puhaltamaan unholaan kaipuun paikallisen tuohitorviorkesterin jälleentulemisesta. Vehkajärven tuohitorviorkesterin taiteelliset kyvyt Katri ja Matts Remell haluavat kannustaa kuulijoita vaatimaan tuohitorvea parempaa puhallinmusiikkia.

Sopu-orkesteri aloittaa soittamalla melodista klassista erilaisin pienkokoonpanoin Vehkajärven kirkossa lauantaina 29. heinäkuuta kello 13. Kokoonpanot vaihtelevat muun muassa klarinetin, huilun, käyrätorven ja baritonitorven kesken.

Suomen ensimmäisellä sankarihaudalla soitetaan kunnianosoitus ennen siirtymistä Touhulaan, jossa aloitetaan Jamit kello 15. Jameissa kymmenhenkinen kokoonpano soittaa iskelmiä, poppia ja vapaata jammausta. Äänimaailma on tuttu presidentin linnan itsenäisyysjuhlista. Kaukana ei ole ajatus presidentin saapumisesta. Ilmestymistähän kannattaa aina odottaa, vaikka hyvin tiedetään, ettei hän tule. Kuka kertoisi sen hänelle?

Tuohitorviorkesteri oli ammoisina aikoina kesän hitti.

Orkesterin siirtäessä torvensa Touhulaan, on kuulijoilla tilaisuus tutustua Vehkajärven kylätaiteilijoiden yllätykselliseen pop up -näyttelyyn Vehkajärven kesäkahviossa. Onko kyseessä tuohitorviajattelun ilmentymä maalaustaiteessa? Sen musiikin ystävät saavat päättää ihan itse.

Kaartin soittokunta on Suomen ensimmäinen ammattiorkesteri, joka tahdittaa valtion viralliset tilaisuudet. Orkesterin soittajat ovat lajinsa parhaimmistoa maassamme. Jameissa lomailevat soittajat puhaltavat aimo pläjäyksen kesäfiilistä. Vehkajärven kylätaidetoimikunnan toiveen mukaan kuulijoiden korvissa löylyn henkikin puhaltaa jamien jälkeen kotisaunassa uudella rennolla tavalla .

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?