Anna selvin päin ajaa mökkitie

Poliisi järjestää tällä viikolla tehostettua ja näkyvää rattijuopumusvalvontaa erityisesti kesämökkipaikkakunnilla. Kesäkuusta elokuuhun ulottuvan vuosineljänneksen aikana tapahtuu lähes kolmannes koko vuoden liikennekuolemista. Kesällä rattijuopumusten ja törkeiden liikenteen vaarantamisten – suurten ylinopeuksien – määrät kasvavat.

– Erityinen riskiryhmä ovat nuoret tielläliikkujat, joilla riskikäyttäytyminen liittyy muun muassa kesälomien alkamiseen ja loppumiseen, kesätapahtumiin sekä muuhun vapaa-ajanviettoon, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Tyypillisin kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen, ja sen taustalla on usein ylinopeus tai rattijuopumus. Viime vuoden heinäkuussa henkilövahinkoon johtaneita tieltä suistumisia tapahtui yhteensä 164 kappaletta, ja kesä–elokuussa tieltä suistumisissa kuoli yhteensä 30 ihmistä.

– Kenenkään ei pidä ottaa riskiä ja lähteä ajamaan kännissä tai lähteä humalaisen kuljettajan matkustajaksi, Ihalainen muistuttaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>