Työttömyys taittuu edelleen

Työttömyysluvut laskevat edelleen Pälkäneellä ja Kangasalla. Kesäkuun lopussa työttömien työnhakijoiden määrä pieneni molemmissa kunnissa verrattuna sekä toukokuuhun että viime vuoden kesäkuuhun. Nyt Pälkäneellä työttömyysaste oli 10,0 prosenttia ja Kangasalla 10,1 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli Pälkäneellä vajaa 300 ja Kangasalla noin 1500. Kangasala oli yksi kunnista, joissa työttömien määrä putosi reippaimmin viime kesäkuuhun verrattuna. Silti Pälkäneelläkin työttömiä oli kesäkuun lopussa peräti 21 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Pälkäneen ja Kangasalan tavoin koko Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa, eikä työttömyysaste noussut yhdessäkään kunnassa. Silti työtä vailla oli 12,5 prosenttia työikäisestä väestöstä, kun koko maan työttömyysaste oli 12,2 prosenttia. Alhaisimmat työttömyysasteet kirjattiin Ruovedellä, Pirkkalassa ja Virroilla, joissa kaikissa päästiin alle yhdeksän prosentin. Korkein työttömyysaste oli Tampereen 14,8 prosenttia.

Kesäkuussa uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta lähes 38 prosenttia ja työpaikkojen määrä oli Pirkanmaan Ely-keskuksen mukaan hyvin suuri. Ely-keskuksen mukaan avoimien työpaikkojen määrän kasvu kertoo yleisen taloustilanteen kohentuvan, mutta erityisesti Tamperetta kiusaava rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen ongelmia. Yhtä lailla ongelmalliseksi pitkään koetussa työttömien miesten työllisyyskehityksessä näkyi kuitenkin selvää muutosta aiempaa parempaan suuntaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?