Pälkäneläinen Mikko Forstén esittelee vierailemisen arvoisia lähikohteita

Hurroonmäki

Hurroonmäki sijaitsee Iltasmäessä Kollolantien varressa.

Lahdentieltä käännyttäessä Iltasmäen VPK:n talon nurkalta kohti Kollolaa on edessä Hurroonmäki. Pahanen kömmäs, jota on loivennettu jyrsimällä sen lakea.

Mäen puolessa välin vasemmalla on tasainen kohta, kuin parkkipaikka. Siinä on sijainnut vielä muutama kymmenen vuotta takaperin Hurroon kartano. Komealta kalskahtavan kartano -nimityksen sille antoivat sen viimeiset asukkaat. Mökki ei muistuttanut esikuviaan kerrassaan yhtään. Ollen ainoastaan pahanen kahden ihmisen asunto. Heidän jätettyään paikan sidottiin mökki Kimingin Reijon pyöräkuormaajaan, ja hän veti sen tietä myöden Lindemannin taakse Kollolan perukoille.

Mökin tarina ei päättynyt, vaan jatkuu edelleen kesämökkinä.

Hurroon kartanon vanhan paikan viereltä lähtee pienoinen polku ylös Kollolan harjulle. Siellä se yhtyy suurempaan ja jatkaa matkaan kohti Onkkaalaa.

Harjun laelta on sen verran vissit maisemat, että ne on nähtävä vähintään kerran vuodessa. Mallasvesi kimaltelee vasemmalla luoden oikean puolen metsäiselle maisemalle pehmeän lumon.

Liian lumoutunut ei kannata kulkijan olla, sillä polku päätyy äkkiä arvaamatta pystyjyrkkään soranottoalueeseen. Tuossa reunalla seistessä tulee väistämättä mieleen, että oliko jokainen tästä viety sorakuoma aivan välttämätön.

Mikko Forstén

Maisema Kollolanharjulta kohti Kantokylää ja Mallasvettä.

 

 

Retkipaikka

Pälkäneläinen Mikko Forstén esittelee palstalla vierailemisen arvoisia lähikohteita.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?