Salama sytytti Oksalan myllypirtin

Palokunta pääsi nostolava-auton avulla avaamaan kattoa ja käsiksi yläkerran palopesäkkeisiin.

Salama iski talon viereiseen koivuun halkaisten sen rungon. Linnunpönttökään ei jäänyt ehjäksi.

Pälkäneellä maanantaina illan suussa mellastanut ukkonen sytytti Oksalan tuulimyllyn vieressä sijaitsevan myllypirtin tuleen. Salama iski rintamamiestalon vieressä kasvaneeseen koivuun ja sytytti yläkerran palamaan.

Talon asukkaat eivät olleet kotona, ja palo pääsi leviämään ennen kuin pelastajat ehtivät paikalle. Sisällä olleista lemmikeistä saatiin pelastettua pieni ajokoira. Se jatkoi ensihoidon kautta Hattulaan toipumaan. Perheen toinen koira ja kaksi kissaa jäivät savun ja liekkien uhreiksi.

Talon uudet asukkaat muuttivat Kukkolaan vasta kesäkuussa, eikä kotivakuutus ollut vielä voimassa. Heidän koko omaisuutensa paloi tai turmeltui sammutusveden kastelemana.

Palokunta sai hälytyksen Kukkolaan seitsemän jälkeen illalla. Iltayhdeksän maissa sammutustyöt olivat vielä käynnissä. Yläkerrasta tuprusi savua ja palomiehet leikkasivat peltikattoa auki päästäkseen käsiksi palopesäkkeisiin.

Rakennus kärsi pahoja palo- ja savuvahinkoja. Omistaja Tapani Suoniemi arveli, että talo tuskin on korjauskelpoinen palon jäljiltä.

Palokunta hälytettiin Kukkolaan seitsemän jälkeen. Palo saatiin rajattua pääosin omakotitalon yläkertaan, mutta alakertakaan ei säästynyt sammutusveden aiheuttamilta vaurioilta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?