Sysien syleily: Lauantaina rauniokirkolta nousevaa savua ei kannata pelästyä

Elokuvatrilogian toisen osan kuvaukset käynnistyivät

Rauniokirkkoa yläilmoista.

Sysien syleily -musiikkielokuvatrilogian ensimmäinen osa Kohtaaminen sai paljon kiitollisia katsojia, ja parhaillaan kuvataan trilogian toista osaa, nimeltään Jälleennäkeminen. Toisen kerran siis seitsemänkymmentäpäinen harrastajatekijäjoukko on toteuttamassa minimaalisella budjetilla kangasalalaisesta Ramppi-teatterista tunnetun Jarmo Salon johdolla harrastajaelokuvaa sinnikkyydellä ja uutteruudella.

Aina ei luonnon keinoin pärjätä, ja Pälkäneen rauniokirkolta ensi lauantaina päiväsaikaan tuleva savu ei olekaan oikeaa savua, vaan teatterisavua savukoneesta.

– Ei kannata siis huolestua, elokuvan tekijätiimi toteaa.

Elokuvan suurin joukkokohtaus kuvattiin viime viikolla rauniokirkolla. Kuvauksia tehdään Pälkäneen lisäksi myös Kangasalla, Lempäälässä ja Vesilahdella.

Janne (Jarmo Salo) sumussa.

Elokuvassa nimensä mukaan Sydet syleilevät päähenkilöä, Jannea, edellisen elokuvan päähenkilön Maijan ollessa sivuroolissa. Trilogian juoni etenee kronologisesti muutamien takaumien kera. Päähenkilö Jannea, entistä alkoholistia, esittää ohjaaja itse eli Jarmo Salo Kyllikki Salon apulaisohjaajana saadessa yhä suuremman vastuun ohjauksesta ja kuvauksesta.

Jälleennäkemisessä Maija tapaa pedofiilinsä uudelleen kohtalokkain seurauksin ja Janne heikompana osapuolena joutuu pärjäämään yksin. Janne seikkailee elokuvassa välillä harhoissaan ja välillä uskoutuen omille uskomuksilleen, jotka johdattavat Jannea vaaroihin.

Tämäkin Sysien syleilyn osa kertoo vaikeuksien voittamisesta. Edellisen perustuessa Kyllikki Salon laulun sanoihin, jotka symbolisesti kertoivat tekijänsä elämästä, niin myös tämä osa on symbolinen kertomus tekijöiden elämästä, johon Kyllikki Salo on säveltänyt ja sanoittanut laulut viimeisen puolen vuoden aikana. Tamperelainen Lassi Tiainen ja keravalainen Jarmo Myyry jatkavat edelleen musiikin taustajoukoissa. Kiireisten perheenäitien ja -isien osallistuessa elokuvan tekoon oli helppo ratkaisu, että tekijäpariskunnan ohjaaja Jarmo Salo tekee päärooliin, ohjaaja kun on aina paikalla kun kuvataan.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>