Kiitokseni Kangasalan kunnalle ja Postille ripeästä toiminnasta

Sain tänne Varsinais-Suomeen 7. elokuuta 2017 postia Kangasalan kunnanhallitukselta, joka tiedotti Kuhmalahtea koskevasta kaavoituksesta. Kunnanhallitus oli allekirjoittanut kyseessä olevan tiedotteen 7. elokuuta. Tosin posti (kerrankin) oli ripeämpi ja kirje oli leimattu jo 4. elokuuta. Nähtävästi nurmikot on hyvin leikattu Kangasalan kunnassa ja kunnanhallitus luottaa täydellisesti postin toimintaan omissa päätöksissään.

Tiedotteen sisältö sekin antoi miettimisen aihetta. Sen mukaan kaavoituksen avaaminen ”asukkaille ja maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille” järjestetään 15. elokuuta kello 13–19.30. Kaavoista voi keskustella kello 13–16.30 kaavoittajien kanssa. Sen jälkeen kait on kaavoittajien lakisääteiset kahvitauot, koska vasta kello 17–17.30 ja kello18.30-19 on kaavojen yleisesittelyt. Miten kaavoista keskustellaan ennen niiden esittelyitä? Kaavoista ei ole minulle tullut tietoa niiden laatimisvaiheessa.

Lisäksi 15. elokuuta kello 17.30–18.30 ”keskustellaan kaavojen metsätaloudellisista vaikutuksista”. Tilaisuus kuitenkin kestää kello 19.30 asti. Jännittävää se viimeinen puolituntinen.

Parikymmentä vuotta sitten kolmilapsisen perheen äitinä sain aikaiseksi selkeämmät syntymäpäiväkutsut  – mutta ne kekkerit kestivätkin enimmillään vain muutaman tunnin. Olisi kannattanut opiskella kaavoittajaksi.

Ilona Lehtinen

Kaarina

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>