Sinikka Toivonen lauloi ravikaraokemestariksi

Kuhmalahtelainen Sinikka Toivonen lauloi perjantaina Mäntsälän suurlavalla ravikaraoken Suomen mestariksi. Kuninkuusravien oheistapahtumiin kuulunut laulukilpailu ja sen jälkeen järjestetyt tanssit keräsivät lavalle runsaasti väkeä.

Toivonen oli mukana ravikaraoken SM-kisoissa jo viime vuonna. Silloin hän jäi Mikkelissä kakkoseksi. Voiton vei tangomarkkinafinalisti Mika Lappalainen.

– Ravikaraokekilpailuun saa osallistua niin kauan, kunnes voittaa, revanssin ottanut Toivonen nauraa.

Tämänvuotiseen kisaan ei järjestetty esikarsintaa, vaan kilpailijoita karsittiin kisan aikana vähitellen. Voittaja ja kakkoseksi sijoittunut Dino Nyman esittivät neljä kappaletta.

– Valitsin itselle tuttuja kappaleita, perinteistä tanssimusiikkia ja tangoja, Sinikka Toivonen kertoo.

Kolmen kappaleen jälkeen jäljellä oli enää kärkikaksikko. He molemmat esittivät Muista minua -tangon, joka ratkaisi voiton Toivosen eduksi. Kolmanneksi sijoittui Kim Ammunet.

– Ihan hyvin onnistuin, vaikka lopputulosta saikin jännittää aika lailla. Kilpailun jälkeen sain esittää muutaman kappaleen myös illan orkesterin solistina, Sinikka Toivonen kertoo.

Ravikaraoke on tarkoitettu hevosia harrastaville laulajille. Sinikka Toivonen on kokenut sekä hevosten kasvattajana että laulajana.

– Isä on kasvattanut 60 vuoden aikana kymmeniä hevosia ja minutkin siinä sivussa.

Antero Toivosen tunnetuin hevonen oli valiojuoksijaori A.T. Vinski. Isänsä työtä jatkaneen Sinikka Toivosen kasvattamista hevosista parhaiten on menestynyt Voksi-Poika. Tällä hetkellä hän tekee töitä kuusivuotiaan A.T. Ylevän kanssa.

Laulajana Sinikka Toivonen on tullut tutuksi Pirkanmaan lavoilla, sillä hän kiersi takavuosina orkesterinsa kanssa tansseissa, syntymäpäivillä, häissä ja vastaavissa tilaisuuksissa.

– Minulla ei ole enää muutamaan vuoteen ollut bändiä, mutta joitain pieniä synttäri- ja hautajaiskeikkoja teen. Ja silloin tällöin käyn laulamassa myös karaokea.

 

 

Kuhmalahtelainen Sinikka Toivonen kruunattiin perjantaina ravikaraoken Suomen mestariksi Mäntsälässä.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>