Tapio Rautavaaran laulujen ilta: Kampaajareissulla syntynyt idea toteutui kotiseutumuseolla

Ikivihreitä suosikkeja

Kangasalan kotiseutumuseoon ei monta tyhjää istumapaikkaa jäänyt, kun väki kerääntyi sunnuntaina kuuntelemaan Tapio Rautavaaran kultaisimpia hittejä.

Tilaisuuden avasi Kangasala-seuran Marja Kalliovalkama, joka kertoi kotiseutumuseon historiasta. Hän kertoi myös tarinan kotiseutumuseon aulaan sijoitetusta moposta, jolla Eero Aro ajeli ympäri Kangasalaa keräämässä talteen muistoja.

Kalliovalkama esitteli illan esiintyjän Jenni Vauhkosen, joka toimii parturi-kampaajana Valkeakoskella. Naisen juuret löytyvät kuitenkin Kangasalta Kuohenmaalta. Ajatus tähän laulelmailtaan olikin lähtenyt kampaajareissulla, kun Marja oli kertonut ideastaan ja Jennillä oli ollut tähän ratkaisu. Ja sen jälkeen tapahtuma oli päätetty järjestää.

Jenni Vauhkonen ja hänen puolisonsa Joni Karvinen, joka säesti kitaralla, olivat valinneet omia suosikkejaan Tapio Rautavaaran lauluista. Ilta aloitettiin klassikolla Päivänsäde ja menninkäinen, joka oli kaikille tuttu. Jennin sovitus laulusta Isoisän olkihatusta sai sekä yleisön että laulajan liikuttumaan ja monelle tutun Kulkuriveljeni Janin esitys oli riipaisevan kaunis.

Toiveesta Jenni esitti myös monen lapsen tuutulaulun Sininen uni, joka sai laulajan herkistymään lavalla niin, että Marja Kalliovalkama piti pienen välipuheen yleisölle, jossa hän kertoi tulevista tapahtumista kotiseutumuseolla ja Kangasala-seuran toiminnasta.

Illan päätteeksi Jenni ja Joni olivat valinneet myös muita kauniita iskelmiä, kuten häämusiikiksikin sopiva Johanna Kurkelan Muita enemmän ja Fredin sovittama Puhu hiljaa rakkaudesta. Viimeisenä yleisö nousi seisomaan laulamaan yhdessä Kesäpäivä Kangasalla.

Jaana Joensuu

 

Marja Kalliovalkama esitteli Tapio Rautavaaran ikivihreitä klassikkoja esittäneet Jenni Vauhkosen ja Joni Karvisen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>