LeKin nimimiehet: Yhteiskoululla nähdään 18. elokuuta valtava määrä liigakokemusta

Luja-Lukko aloittaa kautensa

Sauli Silpo (vas.), Sten Kruuda ja Anssi Vesanen yrittävät pysäyttää VaLePan tähtihakkurin Urpo Sivulan.

Kakkossarjaan valmistautuvat Luja-Lukon lentopallomiehet aloittavat kautensa jälleen järeästi. Kaksi vuotta sitten Lukkoa vahvistanut maajoukkuetähti Olli-Pekka Ojansivu tahditti pälkäneläisjoukkueen yllättävään 3–0-voittoon silloin liigapaikkaa kärkkyneestä Akaa-Volleysta. Nyt yhteiskoulun yleisö pääsee nauttimaan ykkössarjan eliittiin kuuluvan Lempäälän Kisan tähtiloistosta.

LeKin kirkkain tähti Anssi Vesanen torjuu näyttävästi vastustajan lyönnin (kuvaaja Marko Panu).

LeKi saapuu Lukon vieraaksi perjantaina 18. elokuuta. Harjoitusottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 19.

Samalla juhlistetaan Lukon ja LeKin solmimaa farmisopimusta. Yhteistyökuviota on pohjustettu huolellisesti viime vuoden lopulta lähtien. Tarkalla suunnittelulla pyritään maksimoimaan hyödyt ja minimoimaan haitat.

– Uskon vahvasti, että farmisopimuksesta on iloa kummallekin osapuolelle. Molemmista joukkueista löytyy kavereita, joiden liikuttaminen on mielekästä sekä seuroja että ennen kaikkea pelaajia ajatellen, LeKin manageri Juha Raunio painotti.

Pelisäännöistä on sovittu yksityiskohtaisesti. Näin varmistetaan, että jokainen siirto on lähtökohtaisesti mielekäs ja tarkoituksenmukainen.

Lukon pelaajille avautuu mahdollisuus päästä LeKin treeneihin ja tarvittaessa ykkössarjaan avuksi, kun näin sovitaan. LeKin pelaajat voivat hakea Pälkäneeltä pelituntumaa ja auttaa samalla Lukkoa, kun näin sovitaan.

Lisäksi Lukko saa arvokasta apua LeKin kokeneilta valmentajilta. Suomen mestari Tapani Nyström ja naisten liigassa luotsannut Jani Huurne ovat luvanneet käydä Pälkäneellä konsultoimassa tarpeen mukaan.

Lukon päävalmentaja Petteri Miettinen on innoissaan tästä mahdollisuudesta.

– Olemme tosi iloisia, kun pääsimme LeKin kanssa sopimukseen. Yhteistyö on toiminut saumattomasti ensimmäisestä kontaktista lähtien. Tämä on hieno asia pienelle seuralle erityisesti pelaajien kehitystä ajatellen, Lukon lentopallopomo Asko Niemi suitsutti.

Pälkäneläisyleisölle on luvassa upea elokuinen ilta, sillä nimimiehiä vilisevä LeKi marssittaa paikalle kaikki ykköstykkinsä legendaarisesta Anssi Vesasesta lähtien. Vammalan Lentopallon monivuotinen hätäapu pokkasi viime keväänä jo viidennen Suomen mestaruutensa. Ikinuori hakkuri on edelleen Mestarien liigaan lähtevän VaLePan farmimiehenä.

Edelleen loistokunnossa oleva Vesanen, 37, on pelannut neljänneksi eniten pääsarjaotteluita. Komea lukema on ennen tulevaa kautta 576.

Lähin tavoitettava Sami Juvonen (685) on Vesasen monivuotinen joukkuekaveri. Ja kuinka ollakaan – Juvonen auttoi Lukkoa viime kaudella kahdessa kakkossarjaottelussa. Molemmat kääntyivät pälkäneläisjoukkueen eduksi.

Vesasen ohella LeKistä löytyy muitakin liigatasolla loistaneita kavereita, kuten Sauli Silpo (364 pääsarjapeliä) ja Sten Kruuda (158).

LeKin johtohahmo Anssi Vesanen lähettää inhottavan leijan (kuvaaja Antti Raunio)

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>