Miira Saarinen: Uraputki, rivitalo, koira, Volvo ja 2,5 lasta vaihtui Thaimaan helteeseen

Pälkäneen tyttö pärjää maailmalla

Pälkäneläinen Miira Saarinen hyppäsi uraputkesta Thaimaaseen. Nyt hän asustaa Bangkokissa. Kuva: Anders Braf.

Nuori, kaunis, uraputkessa elänyt Miira Saarinen kyllästyi tuttuihin maisemiin ja stressiin. Hän päätti lähteä täyttämään elämän reppua maailmalle. Eurooppa ei kiinnostanut, vaan hän harppasi kokonaan toiselle mantereelle, ja hyvin on tyttö Aasiassa pärjännyt.

 

Kampaajasta puhelinmyyjäksi

Miljoonakaupunki Bangkokin taivas on vetäytynyt pilveen ja odotettavissa on sadekauteen kuuluva monsuunisade, kun kohtaan vanhaa Elovena-paketin kannen vaaleahiuksista nuorta naista muistuttavan Miira Saarisen. Pälkäneläinen on juuri lopettanut päivän työvuoronsa puhelinmyyjänä. Ura on vaihtunut kampaajasta puhelinmyyntiin, joka on nykymaailman vihatuimpia ammatteja.

– Ei tässä ole varaa nirsoilla, jos haluaa asua täällä. Eikä tämä nyt niin kauhea ala ole, kun on mukavat työkaverit ja paljon on kivoja asiakkaita. Tietysti asiakkaisiin ei saa samaa kontaktia kuin kampaajan työssä, Miira Saarinen miettii.

 

Uraputkesta helteeseen

Pälkäneläinen Miira Saarinen hyppäsi uraputkesta Thaimaaseen. Nyt hän asustaa Bangkokissa. Kuva: Anders Braf.

Miiralla Saarinen oli hyvässä uraputkessa Pälkäneellä, mutta jotain puuttui.

– Jotenkin alkoi ahdistaa. Vaikka minulla oli vastuulla kaksi kampaamoliikettä, halusin muutosta. En tuntenut sopivani muotiin ’rivitalo, koira, Volvo ja tilastollisesti 2,5 lasta’. Ei se ole minun sävelmä, vaan haluan kohdata muita kulttuureja ja päästä pois ahtaasta Suomesta.

– Ensiksi ajattelin muuttoa Helsinkiin, sillä en ole koskaan matkustanut paljon. Mutta mitä muutosta Helsinki olisi tuonut, Miira kysyy itseltään.

Eurooppa ei myöskään kiehtonut.

– Luin netistä paljon Aasiasta ja ihmisten kokemuksista täältä. Kaikki oli myönteistä, joten tein ratkaisuni. Eka etappi oli pahamaineinen Pattaya, joka on ihan rauhallinen paikka, jos asuu siellä oikeilla kulmilla. Olin siellä vähän aikaa, tutistuin ihmisiin ja viihdyin.

Ihastus thaimaalaiseen sotilaaseen vei Saarisen Pohjois-Thaimaahan, joka on sitä aidointa Thaimaata.

– Onneksi minulla oli työ, jonka pystyi ottamaan mukaan. Tein tuolloin töitä asiakaschatissa eräälle amerikkalaiselle firmalle, Miira muistaa alkuaikojaan.

Thaimaa on kuuluisa saaristaan, ja Koh Chang -saarelle Miirankin tie vei.

– Koh Chang on kiva saari vähän aikaan, mutta pian siellä tuntee kaikki ihmiset ja turistikautena siellä on jopa ahdasta, Miira sanoo.

 

Metropolista koti

Kampaajan työ on vaihtunut puhelinmyyntiin. Kuva: Anders Braf.

Koh Chang ei jaksanut viehättää monta kuukautta, kun Miira tunsi, että oli aika etsiä uusi tyynyn paikka. 12 miljoonan ihmisen ja Lapin läänin suuruinen metropoli oli vielä kokematta.

– Bangkok viehätti ja pelotti osittain. Kun tänne tulee, niin väkisin menee pää pyörälle tästä vilinästä. Tämä kaupunki ei nuku koskaan. Jos Helsinki tuntui Pälkäneeltä katsottuna isolta, niin täältä nähtynä se on hyvin pieni, Miira toteaa.

Bangkokissa nuoren naisen elämään tuli uusi työ ja se vatsaan perhosia paneva rakkaus.

– Asikaschattaus on ihan ok työtä, mutta yksinäistä. Kun tekee yksin kotona töitä, niin kaipaa sosiaalista työilmapiiriä. Tämän olen löytänyt puhelinmyynnistä. Vaikka ei se minun unelmani ole, niin on se työtä, Miira sanoo.

Elämänkumppani löytyi myös työpaikalta. Suomessa kasvaneen Thaimaan puolustusvoimien laskuvarjojääkärin kanssa Miira on muuttanut asuntoon, joka ei ole rivitalo. Eikä koiraa ja Volvoa ole hankittu, eikä 2,5 lasta ole näkyvillä.

– Kaikella on aikansa. Edetään sillä Hämeen tyylillä eli hitaasti mutta varmasti. Välillä on tietysti Pälkänettä ikävä, niitä ihania ihmisiä ja ruokaa. Eniten on ikävä isää, joka kuitenkin ymmärtää, vaikka haluaisi minun olevan lähempänä, Miira miettii.

Nähtäväksi jää toteutuko Pälkäneen Elovenatytön unelma omasta saaresta, jossa voisi elää viljelmällä omat kasvit ja hedelmät.

– Minkään turistipaikan perustamista en halua vaan saaren rauhaa ja luonnon kanssa sopusoinnussa, Miira unelmoi.

 

Maria Palo

 

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>