Hienoin kilpailumme

Yleisurheilun MM-kisat Lontoossa päättyivät sunnuntaina. Meidän suomalaisten osalta ne olivat selvä pettymys. Edes keihäänheitosta ei tullut mitalia. Nyt on siis tuumauksen, jälkihien ja -pelin paikka. Miten tilanne korjataan ensi kisoihin?

Kristityn elämää on kautta aikain verrattu kestävyysurheiluun, juoksuun ja kävelyyn. Puhutaan uskon tiestä ja kaidasta tiestä, joka vie taivaaseen. Perille pääseminen on elämän ja kuoleman kysymys. Siksi tuumataan nyt vähän ja luetaan Paavalin sanoja 1Tim.6:12:”Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu…” Mitä Paavalin ”valmennusohjeet ” tarkoittavat?

Kilvoittele on kehotus lähteä liikkeelle eikä jäädä katsomoon seurailemaan, miten toiset juoksevat. Se merkitsee, että kannattaa panna kaikki likoon, että tie taivaiseen löytyy ja sinä tiedät sydämessäsi, että Jeesus on minun Vapahtajani. Kristilliseen uskoon pääseminen ja siinä pysyminen on ”elämämme kallein asia.”

Toinen kehotus muistuttaa: ”tartu kiinni iankaikkiseen elämään.” Uskon merkitys ja vaikutukset ovat suuria tässä ajallisessa elämässä. Kristityt ovat yhteiskunnan suola ja valo. Suurilla kesäpäivillä ei tarvita poliisia eikä ole järjestyshäiriöitä. Kirkko tekee paljon auttamistyötä heikompiosaisten keskuudessa. Mutta uskon päämäärä ei ole ajallinen vaan iankaikkinen. Kilpailijan on päästävä maaliin saakka. Vasta sitten hän on saavuttanut tavoitteensa.

Niin kuin Lontoossa säälittäviä olivat ne kilpailijat, jotka joutuivat keskeyttämään, niin säälittävä on kristitty, joka luopuu uskostaan ja siirtyy ”katsomon ”puolelle. Sieltä voittopalkintoa ei koskaan voida voittaa.

Jaakko Uronen.

Kolmas ja tärkein sana on ”olet kutsuttu.”

Eri urheilulajeissa pidetään kutsukilpailuja, joihin vain parhaat urheilijat osallistuvat. Timanttiliiga on yksi tällainen. Uskossa kilpailemaan meitä kristittyjä on kutsuttu ja kutsutaan pyhässä kasteessa. Jo siinä Jeesus ”laittaa numerolapun” lapsen rintaan kun ristinmerkki piirretään ja sitä seuraavat sanat ”Kristus on sinut lunastanut ja kutsunut opetuslapsekseen.”

Jeesuksen ansion tähden meillä on kristittyinä oikeus kilpailla ”taivaallisessa timanttiliigassa” ja Jeesuksen seurassa päästä kerran perille taivaan kotiin.

Herran voimin rohkeasti nouse yhä uudestaan. Luota Herraan loppuun asti, kerran sinut kruunataan.” VK 405:7.

 

Jaakko Uronen

eläkerovasti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?