Kahdeksan kertaa kyläjuhla

Kangasalan seurakunta viettää tänä vuonna 650-vuotisjuhlavuottaan.

Tänä vuonna 650 vuotta täyttävä Kangasalan seurakunta järjestää kahdeksan kyläjuhlaa ympäri Kangasalaa. Syys-lokakuussa järjestettäviin koko perheen kyläjuhliin ovat tervetulleita kaiken ikäiset kangasalalaiset.

– Kangasala koostuu aktiivisista kylistä ja kyläläisistä. Haluamme tuoda seurakunnan syntymäpäiväjuhlat ihmisten keskelle, heidän omiin kyliinsä. Kylillä on omanlaisensa historia seurakunnan osana. Se halutaan tuoda esille, kappalainen Henri Lehtola sanoo.

Juhlien ohjelmassa on juhlapuhe ja musiikkiesityksiä sekä lapsille toimintapisteitä, kuten esimerkiksi askartelua ja pomppulinnassa hyppimistä. Seurakunta tarjoaa kakkukahvit.

– Juhlien järjestelyissä on haluttu antaa tilaa myös kylistä nousevalle ohjelmalle ja muisteluille, Lehtola kertoo.

Juhlissa tapaa seurakunnan työntekijöitä, ja voi tutustua muihin kylällä asuviin. Kangasalan seurakunnan juhlavuosi käynnistyi 25. toukokuuta torijuhlassa Kangasalan keskustassa ja huipentuu loka-marraskuun vaihteessa järjestettävään juhlaviikkoon. Kyläjuhliin on vapaa pääsy.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>