Pälkäneellä kutsunnat elokuun lopussa

Pirkanmaalla kutsunnat pidetään syksyn aikana jokaisessa kunnassa. Tänä vuonna kutsunnat alkoivat Ylöjärveltä alkuviikosta. Pälkäneellä ne pidetään torstaina 31.8. kello 9 alkaen. Paikkana on Palvelukeskus Harjutuuli. Kangasalla kutsunnat ovat torstaina 26.10. alkaen kello 9 Pitkäjärven koululla.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Lisäksi kutsunnanalaisia ovat ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi. Pirkanmaalla tämä tarkoittaa yli 3000, ja koko maassa lähes 35 000 nuorta miestä.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksen aloittamispaikka sekä -ajankohta. Palvelukseen määrätään seuraavien kolmen vuoden tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin. Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti, mikä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin. Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon varusmies koulutetaan, päätetään vasta palveluksen alettua joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Niihin ei määrätä kutsunnoista, vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoilla sekä puolustusvoimien verkkosivuilla. Tänä vuonna on ensi kertaa mahdollista hakea osaan erikoisjoukoista sähköisesti.

Hakeutuminen naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy vuosittain 1.3., ja valintatilaisuudet pidetään huhtikuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?