Kellohelmat heilahtivat sateessakin

Rautalankaa ja Jenkkirautoja houkutteli kävijöitä Mobiliaan sateisesta kelistä huolimatta.

Jenkkiautojen ystäville oli silmänruokaa tarjolla Mobiliassa viime lauantaina, kun Rautalankaa ja Jenkkirautoja-tapahtuma järjestettiin seitsemättä kertaa. Edes sade ei estänyt osallistujia pukeutumaan ajanmukaisiin vaatteisiin.

Lauantaina moottoreiden äänet täyttivät Mobilian piha-alueen, kun jenkkiautot ajoivat nurmikkoalueelle. Autojen lomassa kierreltiin ihaillen ja kuvaten autoja, joita löytyi varmasti jokaisen makuun. Moni tapahtumaan osallistunut nainen oli pukeutunut ajan hengen mukaisesti kellohameeseen sateesta huolimatta.

Paikalle oli kerääntynyt ihmisiä jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Mobilian terassi tarjosi ihmisille suojaisen paikan katsella paikalle saapuvia autoja, ja kahvilassa riitti kuhinaa, kun vieraat kävivät kahvilla ja munkilla ennen ohjelmanumeroita. Paikan päällä pidettiin myös arpajaiset, joiden pääpalkintona oli vanha tumman vihreä Corolla, joka seisoi pihassa esillä.

Tapahtumaan oli saapunut myös paljon myyntiliikkeitä, joiden tarjonnat sopivat tapahtuman henkeen, kuten vintage-vaatteita, koruja ja musiikkia. Musiikkipuolesta vastasi Sherwood Tigers, joka esiintyi pihalavalla kaksi kertaa ja soitti ajan henkeen sopivaa musiikkia, joka sai monen kävijän tanssijalan vipattamaan. Mallia tanssimiseen olivat näyttämässä tanssiseura Swing Team ja tankotanssista tuttu Poledance Piagrina, jolla oli varattu tapahtumaan whip dance-esitys.

Illalla jenkkiautot lähtivät perinteiseen tapaansa ajamaan Mobiliasta kohti Sairaalankatua Tampereella, kun Tampere-Cruising starttasi, jolloin innokkaat katselijat pääsivät näkemään ohiajon, kun jenkkiraudat ajoivat letkassa Kangasalan keskustan läpi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?